Pagrindiniai Inspekcijos veiklos uždaviniai yra eismo saugos ir rinkos priežiūros kontrolė, licencijų, saugos sertifikatų ir leidimų išdavimas bei asmenų, susijusių su geležinkelių transportu, (arba geležinkelių transporto darbuotojų) kvalifikacijos tikrinimas.

Valstybinės geležinkelių inspekcijos viršininkas Stasys Pieslikas informavo, kad 2008 m. sumažėjo geležinkelių transporto eismo įvykių, 2007 m užfiksuoti 132 eismo įvykiai, tuo tarpu 2008 m. – 119.

Nepaisant to, padaugėjo nelaimingų atsitikimų, kurių metu nukentėjo žmonės. 2007 m. iš viso buvo užfiksuota 49 įvykiai, kuriuose žuvo 33 ir buvo sužaloti 16 asmenų. Praėjusiais metais tokių nelaimingų atsitikimų įvyko 52, jų metu žuvo 40 ir buvo sužaloti 13 asmenų.

Šiais metais inspekcija planuoja parengti teisės aktų paketą, kurį patvirtinus lokomotyvų ir kitų geležinkelio traukos priemonių mašinistų licencijas išdavinės Valstybinė geležinkelių inspekcija.

Keisis egzaminų tvarka ir kvalifikaciniai reikalavimai. Mašinistai, gavę licenciją Lietuvoje, galės dirbti ir kitose Europos Sąjungos šalyse. Pagal ES reikalavimus bus modernizuotas geležinkelių riedmenų registras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją