„airBaltic“ šiuo metu svarsto galimybę pasiūlyti dar daugiau skrydžių iš Rygos – tai turėtų paaiškėti po Velykų.

Pasak Tado Vizgirdos, skrydžių mažėjimą iš Vilniaus oro uosto lėmė pasikeitusi aviacijos rinkos situacija regione ir sumažėję keleivių srautai. „Taikydamiesi prie šiandieninių rinkos sąlygų, orientuojamės į tranzitinių skrydžių vystymą per Rygos oro uostą. Nepaisant ekonomikos sulėtėjimo, stengsimės ir toliau keleiviams siūlyti patrauklias jungiamųjų skrydžių kainas,“- teigia T.Vizgirda.

„airBaltic“ nuo š.m. balandžio 1 d. keliaujantiesiems pasiūlė 8 skrydžius iš Palangos į Latvijos sostinę per savaitę. Papildomi skrydžiai tarp oro uostų numatomi pirmadieniais ir penktadieniais dienos metu. Šie papildomi reisai bus pradėti nuo birželio 1 d.

Oro bendrovė taip pat atnaujino skrydžių tvarkaraštį tarp Lietuvos ir Latvijos sostinių. Šiuo metu „airBaltic“ kasdien vykdo šešis skrydžius tarp Vilniaus ir Rygos oro uostų. Nuo balandžio 15 dienos papildomas reisas tarp minėtų miestų bus vykdomas didesniu „Boeing 737“ lėktuvu vietoj dabartinio „Fokker 50“.

DELFI skelbė, kad ši skrydžių vasara Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) bus kur kas kuklesnė nei praėjusioji – nuo kovo pabaigos iš Europos kultūros sostinės lėktuvai kils į 16 miestų, tuo tarpu pernai vasaros sezono metu keleiviai iš Vilniaus skraidinti 37 kryptimis. Šiemet 13 oro bendrovių tarptautiniais maršrutais reguliariais reisais skraidins į Maskvą, Varšuvą, Oslą, Frankfurtą, Monastyrį, Helsinkį, Taliną, Kijevą, Prahą, Varną, Briuselį, Vieną, Maltą, Rygą, Kopenhagą, Dubliną. Tiesioginiai skrydžiai į Varną turėtų prasidėti gegužės 21 d., o visi kiti – kovo pabaigoje-balandžio pradžioje. Dar vasario pradžioje susisiekimo ministras Eligijus Masiulis žadėjo, kad nuo vasaros sezono pradžios iš Vilniaus skraidys maždaug tiek pat lėktuvų, kiek jų būta rudens pradžioje. Rudens sezono pradžioje iš Vilniaus lėktuvai kilo 27 kryptimis, tačiau vėliau „airBaltic“ panaikinus dalį skrydžių iš Vilniaus, o „flyLAL-Lithuanian Airlines“ apskritai sustabdžius veiklą, sausio viduryje-vasarį iš TVOU buvo galima nuskristi į 15 miestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją