Jo iniciatoriai, dizaino studija „Tape“, kviečia visus prisijungti prie šios pilietinės iniciatyvos ir fotografuoti automobilius, neteisėtai pastatytus neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose. Interneto svetainėje nuolat skelbiama ir atnaujinama informacija bus siekiama ne tik parodyti problemos aktualumą, bet ir stabdyti vairuotojų savivaliavimą.

„Matydami, jog atsakingos institucijos nesiima efektyvių veiksmų, kad užkirstų kelią vairuotojų savivaliavimui, nusprendėme patys imtis iniciatyvos ir įtraukti neabejingus visuomenės narius. Mūsų patirtis leido sukurti lengvai prieinamą ir naudojamą produktą, kurio dėka siekiame prisidėti prie neįgaliesiems aktualios problemos sprendimo“, - kalba projektą inicijavusios dizaino bendrovės „Tape“vadovas Arnas Blinkevičius.

„Toks projektas yra tikrai reikalingas, todėl sveikinu šios pilietinės iniciatyvos organizatorius. Manau, kad interneto svetainė atkreips dėmesį į aktualias neįgaliųjų problemas ir tikimės, jog tai iš tiesų padės stabdyti pažeidėjus“, - akcentavo Arnoldas Riekumas, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos projektų koordinatorius.

Interneto svetainė primena automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje visos vietos yra skirtos tik neįgaliesiems – jos užpildomos nelegaliai pastatytų automobilių nuotraukomis. Puslapyje aiškiai matoma dienos statistika, t.y. kiek pažeidėjų užėmė neįgaliesiems skirtas vietas. Taip svetainės kūrėjai siekia atskleisti problemos aktualumą.

Neteisėtai pastatytą automobilį nufotografavęs žmogus pats galės nuspręsti, ar nuotrauka su visais reikalingais duomenimis bus siunčiama policijai. Norint tai padaryti, užteks pažymėti varnelę prie atitinkamo punkto. Puslapyje pateikiama tiksli informacija, kokių duomenų reikia, jog pažeidėjus būtų galima patraukti administracinėn atsakomybėn.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją