Direkcija ir "Kauno tiltai" pasirašė sutartį dėl kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė remonto ir rekonstrukcijos, rašo "Verslo žinios".

26,80 mln. litų vertės darbus finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas.

Šiame kelyje bus sustiprintas 10,53 km ruožas, paplatinta ir sustiprinta 15,70 km ilgio kelio danga. Numatyta įdiegti ir aplinkosaugos priemones. Darbus baigti numatoma šių metų lapkričio pabaigoje.

Preliminariais duomenimis, 2005 metų "Kauno tiltų" grupės pardavimai siekė apie 160 mln. litų.

"Kelesta", kurios 50 proc. akcijų turi "Invalda", 2005-ųjų pabaigoje už 91 mln. litų įsigijo kontrolinį 81,36 proc. kelių tiesimo ir tiltų statybos bendrovės "Kauno tiltai" akcijų paketą ir dabar valdo 94,92 proc. akcijų.

Naujasis "Kauno tiltų" valdybos pirmininkas, "Invaldos" antrinės įmonės "Kelesta" direktorius Romas Matiukas teigė, kad įmonei bus keliami tam tikri uždaviniai, tačiau esminių pokyčių neplanuojama, rašo "Kauno diena".

"Planuojame didinti gamybos apimtis, todėl darbuotojų skaičius gali tik didėti. Jau paskelbėme ir kai kurių naujų darbuotojų paiešką. Iki šiol pasiektus įmonės rezultatus vertiname labai palankiai, nes vien tik per kelerius metus bendrovės pardavimų apyvarta ženkliai didėjo. Tikimės, kad įmonė ne mažiau augs ir šįmet", - vylėsi valdybos pirmininkas.

"Kauno tiltų" generalinis direktorius Arūnas Juodžbalis, įmonei vadovaujantis nuo 2004-ųjų, teigė jokių grėsmių bendrovės ateičiai neįžvelgiantis.

"Tikimės, kad investuotojo atėjimas atneš tik teigiamų pokyčių. Kol kas planų mažinti darbuotojų skaičių nėra. Apie tai mes derėjomės dar prieš akcijų pardavimą", - teigė įmonės vadovas.

Anot A.Juodžbalio, įmonė rengiasi numatytiems darbams, tarp kurių - tolesnė magistralės Vilnius-Klaipėda bei Kauno aplinkkelio rekonstrukcija. Be to, ji pretenduoja į statybas Nemuno saloje.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją