Visi miestai, dalyvaujantys šiame projekte, bendrai spręs kylančias problemas, susijusias su transporto sistemos planavimu, dalinsis patirtimi, kaip reiktų derinti miestų urbanistinę plėtrą ir sieti ją su viešojo transporto sistemos plėtra.

Anot Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus darbuotojų, Kauno miestas pakviestas dalyvauti šiame projekte dėl itin sėkmingų prieš tai įgyvendintų projektų. Praėjusiais metai Kaunas gavo du apdovanojimus už sėkmingą viešojo transporto sistemos valdymą: Baltijos miestų sąjungos “Geriausios aplinkosaugos” ir prestižinį ES CIVITAS apdovanojimą miestui, įgyvendinančiam “Geriausią tolygią transporto praktiką”.

Pirmasis “BUSTRIP” programos etapas – seminaras, Kaune vyks vasario 1 - 2 dienomis. Planuojama, kad jame dalyvaus beveik 50 žmonių iš 12 Baltijos jūros regiono miestų. Bendras “BUSTRIP” projekto biudžetas yra daugiau nei 10 mln. litų. Kauno miesto savivaldybės dalis šiame projekte sudaro daugiau kaip 227 tūkstančius litų, iš jų Kauno miesto savivaldybės indėlis – apie 55 tūkstančius litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją