Sprendimai dėl "Akropolio" ir Nemuno salos jau priimti, tačiau dabar kyla įtampa dėl eismo Karaliaus Mindaugo prospekte: ar ši gyvybiškai svarbi transporto arterija netaps chaoso židiniu, sukursiančiu spūstis visame miesto centre?

Sporto rūmai Nemuno saloje, "Akropolis" Griunvaldo gatvėje ir "Respublikos" viešbutis bus sujungti į infrastruktūrinę visumą ir taps milžinišku vidurmiesčio traukos verpetu, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Be to, aiškėja, jog problema tampa gerokai gilesnė, nei vien tik eismo Karaliaus Mindaugo prospekte ir gretimose gatvėse klausimas. Būgštaujama, jog pasenusi eismo sistema greitai nebesusidoros su sparčiai didėjančiu transporto srautu.

Kiti teigia, jog naujųjų objektų atsiradimas nesukels spūsčių ir net paskatins atnaujinti eismo sistemą miesto centre.

Neseniai paskirtas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas teigė, jog kitą savaitę jis ketina sukviesti būrį žinovų ir aptarti eismo Karaliaus Mindaugo prospekte ateitį.

A.Keserauskas pripažino, jog padėtis jam kelia nerimą: "Nenorėčiau, kad naujos statybos taptų spūsčių, avarijų miesto centre priežastimi. Juolab kad ir visame Kaune daugėja automobilių. Reikia imtis būtinų priemonių užkirsti kelią gresiančiai netvarkai".

Savivaldybės įmonė "Kauno planas" parengė eismo pertvarkos Karaliaus Mindaugo prospekte ir gretutinėse gatvėse projektą.

Klausimas, kiek kainuos eismo ties naujaisiais traukos objektais pertvarka ir kas ją finansuos (kokia bus Savivaldybės, kokia verslininkų dalis), tebėra neaiškus.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją