Kaip po susitikimo žurnalistams sakė G. Navikauskas, premjeras buvo nuramintas, jog, paaiškėjus derybų grupei, koncesijos sutartis gali būti pasirašyta jau po poros savaičių.

„Premjerui pasakėme, kad situacija ryškėja ir nėra taip blogai, kaip anksčiau buvo nušviesta", - teigė G.Navikauskas.

G.Kirkilas supažindintas su rūmų projektu. "Žalgirio" viceprezidentas patikino, kad premjero nebuvo prašyta finansinės paramos arenos statybai, „nes tam pirma reikia pasirašyti koncesijos sutartį ir iki galo suskaičiuoti, kiek tai kainuos". G.Navikauskas neatskleidė, kiek atsieis arenos statyba, bet patikino, kad galutinė suma neviršys 200 šimtų milijonų litų.

G.Navikauskas sako, kad pagal pesimistinį variantą rūmai bus pastatyti per 22 mėnesius ir tikrai turėtų iškilti iki 2009 metų.

Premjeras su "Žalgirio" vadovais taip pat aptarė situaciją Lietuvos krepšinio federacijoje, domėjosi "Žalgirio" komandos reikalais. G.Kirkilas pareiškė, kad Lietuva nėra tokia turtinga šalis, kad galėtų finansuoti visas 115 šalies sporto federacijas. Anot jo, Lietuvai reikia išsirinkti prioritetines sporto šakas, kurioms turėtų būti skiriamas didžiausias finansavimas.

Vyriausybė Kauno sporto rūmams yra suteikusi nacionalinės svarbos objekto statusą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją