Minėtų veiklos rūšių įmonėse 2006 m. buvo sukurta maždaug 11 procentų daugiau bendrosios pridėtinės vertės nei 2005 m., o likusių veiklos rūšių įmonėse - tik 4 procentais daugiau. Apdirbamosios gamybos, statybos, finansinio tarpininkavimo ir nekilnojamo turto veiklos rūšių įmonėms teko apie 50 procentų bendrosios pridėtinės vertės.

Ketvirtąjį 2006 m. ketvirtį sukurtas bendrasis vidaus produktas siekė 22,259 mlrd. litų to meto kainomis ir, palyginti su ketvirtuoju 2005 m. ketvirčiu, padidėjo 6,6 procento.

Eliminavus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, ketvirtąjį ketvirtį palyginti su trečiuoju ketvirčiu fiksuotas 1,7 procento bendrojo produkto augimas. Ketvirtojo ketvirčio bendrosios pridėtinės vertės augimą lėmė statybos darbų ir finansinių paslaugų apimties pokyčiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją