„Sunday Times“ kasmet paskelbia „Vasaros 100“ („Summer 100), Lietuvos pajūriui čia skirta 22 vieta. Tame pačiame kelionių priede “Travel” straipsnyje “Baltijos gražuolė” (“Baltic beauty”) Lietuvos paplūdimiai buvo aprašyti kaip visiška priešingybė britų įprastoms atostogų vietoms – didelės kopos, daug erdvės, unikali gamta, nepaprastos pramogos, pvz.: galima įsigyti rūkytos žuvies tiesiai iš ką tik ją išrūkiusio žmogaus.

Anot Turizmo departamento pranešimo spaudai, Didžiosios Britanijos gyventojai jau aktyviai renkasi šalis, kuriose ketina praleisti šios vasaros atostogas. Trečiadienį Londono parodų centre “Earls Court” prasideda 4 dienas truksianti turizmo paroda „Destinations: The Holiday and Travel Show“, skirta plačiąjai auditorijai. Šioje parodoje Lietuvai atstovaus Londone jau tris mėnesius veikiantis Lietuvos turizmo informacijos centras.

„Daugiausia dėmesio skirsime Lietuvos pajūriui bei SPA kurortams, taip pat kultūriniam turizmui ir aktyvaus poilsio galimybėms, būtent tai dabar įdomiausia britams, kurie į šią parodą ateina ieškodami idėjų vasaros atostogoms“, - sako Lietuvos turizmo informacijos centro Londone direktorė Indrė Trakimaitė. - Lietuvos stende parodos lankytojams bus siūlomi net tik lankstukai, kitokia informacija apie Lietuvą, tautiniu kostiumu pasipuošusi studentė lietuvė vaišins lietuviškais saldumynais, gėrimais.

Pasak jos, britai labai domisi vakarine Lietuvos dalimi, tačiau pagrindinis stabdis yra tai, kad nėra tiesioginių skydžių iš Didžiosios Britanijos į Palangą. „Kelionių agentūros pabrėžia, jog britų norą praleisti atostogas Lietuvos pajūryje atbaido tai, jog atskridus į Lietuvą dar keturias valandas reikia keliauti iki pajūrio, todėl dauguma nesvarstę renkasi Latviją ir atskridę į Rygą po gero pusvalandžio jau atsiduria prie jūros“, - sako I.Trakimaitė.

Be minėtųjų turizmo rūšių, Didžiosios Britanijos turistus labai domina didieji Lietuvos miestai savaitgalinėms kelionės. Pastaruoju metu labai domimasi mažiau įprastomis turizmo rūšimis, pvz.: pauksčių stebėjimu, traukiniais. Domimasi galimybėmis pajusti sovietinės praeities dvasią Grūto parke, pasivažinėti rušiskomis mašinomis, aplankyti KGB muziejų ir pan.

Taip pat sparčiai populiarėja dalykinis turizmas, skatinamosios kelionės, medicininis turizmas. Didžiosios Britanijos turizmo agentūros pastebi, kad jis populiarėtų dar labiau jei Lietuvą tiesiogiai būtų galima pasiekti ne tik iš Londono bei Liverpulio, o ir iš kitų Didžiosios Britanijos miestų.

Turistų iš Didžiosios Britanijos skaičius auga kiekvienais metais. Statistikos departamento duomenimis, 2006 m. sausio-rugsėjo mėnesiais Lietuvos apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję beveik 33 tūkst. turistų iš Didžiosios Britanijos, arba 23,2 proc. daugiau nei per tą patį 2005 m. laikotarpį. Per visus 2005 m. į Lietuvos apgyvendinimo įstaigas atvyko 32,9 tūkst. turistų iš Didžiosios Britanijos, t.y. 44,8 proc. daugiau nei 2004-aisiais. Britai praėjusių metų sausio - rugsėjo mėn. Lietuvos apgyvendinimo įstaigose praleido beveik 73 tūkst. nakvynių, lyginant su 2005-ųjų tuo pačiu laikotarpiu šis skaičius išaugo 12,3 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją