Parodoje „Prodexpo 2007” iš viso dalyvavo 196 įmonės. Daugiau nei pusė jų buvo dideli ir lyderiaujantys alkoholinių gėrimų gamintojai. Degustacijos konkursui pateikti net 982 gėrimai iš viso pasaulio, pradedant pagamintais Japonijoje ir baigiant Jungtinėse Amerikos Valstijose. Konkurso komisiją sudarė garsiausi Rusijos degustatoriai, kurių atranka vyko visus metus.

„Stumbras“ „Šimtmečio degtinę STUMBRAS“ Lietuvos rinkai pristatė 2006 metų vasarą.

Rusijoje aukso medalį už skonį yra gavusi ir kitas „Stumbro“ gaminamas gaminys - „Originali lietuviška auksinė degtinė“. 2004 metais ji aukščiausiai buvo įvertinta tarptautinėje parodoje „World Food Moscow 2004”.

„Ledo“ degtinei - bronza

Akcinės bendrovės „Anykščių vynas“ gaminama „Ledo“ degtinė laimėjo bronzos medalį. Šiai degtinei taip pat atiteko ir Rusijos žurnalistų simpatijų prizas. Degustacijoje „Auksinė plunksna“ „Ledo“ degtinė surinko daugiausiai balų ir buvo pripažinta geriausia, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Rusija yra viena didžiausių ir labiausiai patyrusių degtinės gamintojų pasaulyje, tad ypač džiugu, kad šios šalies degustatoriai ir žurnalistai puikiai įvertino ir apdovanojo „Ledo“ degtinę. Originali šio gėrimo gamybos technologija yra svarbiausias pranašumas konkuruojant su kitais degtinių gamintojais“, - sako bendrovės „Anykščių vynas“ direktorius Marius Gudauskas.

Parodos „Prodexpo“ medalis – jau trečiasis „Ledo“ degtinės įvertinimas. 2002 m. šis gėrimas buvo apdovanotas konkurse „Lietuvos metų gaminys“, tarptautiniame konkurse Jaltoje laimėjo sidabro medalį.

Minint „Ledo“ degtinės penkerių metų sukaktį, buvo atnaujinta jos išvaizda – sukurtas naujas butelio ir etiketės dizainas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją