Kauno valdininkai teigia, kad jau derinamos paskutinės sutarties su Prancūzijos bendrove "Bouygues Batiment International" detalės, o koncesijos sutartis turėtų būti pateikta dar šios kadencijos Kauno miesto tarybai.

Pabrango 5 milijonais eurų

2005 metų pabaigos – 2006 metų pradžioje planuota, kad Kauno Nemuno salos sporto arena kainuos apie 47 milijonus eurų (daugiau nei 160 milijonų litų). Savivaldybės derybininkų grupės vadovas K.Kriščiūnas teigia, jog per šį laikotarpį arenos kaina pakilo iki 52 milijonų eurų (beveik 180 milijonų litų).

"Prancūzai vertina, kad kaina nepasikeitė, išskyrus tai, kad brango darbai, brango statybos. Tai jie priskaičiuoja tą infliacijos procentą", - sakė K.Kriščiūnas.

Už šią sumą bus pastatyta pati arena bei po ja esanti automobilių stovėjimo aikštelė.

Savivaldybė už savo lėšas turės sutvarkyti likusią salos dalį, pastatyti tiltus bei sukurti visą reikiamą infrastruktūrą.

Netrukus koncesijos sutartis bus pateikta tarybos ir komitetų svarstymui.

"Vakar man teko bendrauti su Prancūzijos pusės atstovais. Jie domisi politinėmis nuotaikomis Kaune. Praėjusią savaitę baigėsi vienas derybų etapas, kitą savaitę jie vėl atvažiuos ir mes kalbėsimės. Mums dabar įdomiausias finansinis modelis, nes mes norime pamatyti jų įsipareigojimus, jų finansinių partnerių įsipareigojimus, kaip jie ruošiasi tinkamai paruošti dokumentus gauti Vyriausybės ir ES paramą", - sakė K.Kriščiūnas.

Derybos nenutrūks

K.Kriščiūnas neslepia, kai kuriuose dienraščiuose pasirodžiusi informacija, kad derybas su "Bouygues Batiment International" ketinama nutraukti, trukdo tolimesnėms deryboms.

Realiausias kandidatas į Kauno miesto merus Andrius Kupčinskas, jau ketvirtadienį Kauno miesto tarybos narių vadintas būsimuoju meru, teigia, kad derybos su prancūzais nebus nutrauktos.

"Aišku, dar reikia palaukti mėnesį kol pradės dirbti nauja taryba, bet pirmas darbas bus sporto rūmų statybos pradėjimas, sutarties pasirašymas su derybininkais. Derybos bus tęsiamos. Turime statyti sporto rūmus ne kalbomis, o realiais darbais. Visos koncesijos tūri būti pagrįstos. Tarybos nariams ant stalų turi gulti konkretūs miesto įsipareigojimai, konkretus projektas. Mes turime pagaliau išjudėti iš mirties taško.", - sakė A.Kupčinskas.

A.Kupčinsko teigimu, bus labai svarbu gauti Vyriausybės paramą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją