„Be jokios abejonės, aš esu išvažiavusi laikinai, jau dabar esu politikė, tiek Europos, tiek Lietuvos, todėl atsakinėti į įvairiausius kai kurių žmonių nuogąstavimus tikrai ankstoka. Aš tikrai neįsivaizduoju, kam galėtų būti taip baisu ar nesinorėtų, kad aš daryčiau politikės karjerą Lietuvoje", - sakė D. Grybauskaitė.

„Dėl savo įvertinimo, tai laikau jį objektyviu, o Lietuvoje kalbėti atviriau privalau, nes esu taip pat ne tik ES, bet ir Lietuvos pilietė ir Lietuvos komisarė. Manau, joks svečias atvažiavęs iš šalies taip atvirai tikrai nekalbės", – sakė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, ES svarbu, kad Lietuvoje Vyriausybės būtų kuo stabilesnės ir politinės situacija būtų kuo stabilesnė, tačiau ji sakė negalinti komentuoti asmeninio Z. Balčyčio asmeninio sprendimo trauktis iš posto.

Antradienį D. Grybauskaitės kritiką prastam ES lėšų įsisavinimui, nevaldomai infliacijai bei nerealiai galimybei 2010 metais įsivesti eurą G. Kirkilas pavadino karštakošiška.

Premjeras piktinosi, kad D. Grybauskaitė esą priešingai nei kiti komisarai ypatingai kritiškai kalba apie Lietuvos pažangą. Anot G. Kirkilo, neteisinga, kad komisarė daugiausiai kritikos sutelkia būtent į Lietuvą.

D. Grybauskaitė po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi siekį 2010 metais įsivesti eurą pavadino nerealiu, nes šalyje nevykdomi infliacijos valdymo mechanizmai.

„Manau, kad komisarė D. Grybauskaitė ne visiškai atsakingai elgiasi menkindama Lietuvos konvergencijos pastangas", – antradienį tvirtino premjeras.

Vyriausybės patvirtintoje konvergencijos programoje numatyta, kad palankus laikotarpis antrąsyk bandyti įsivesti eurą Lietuvai prasidės nuo 2010 metų.

D. Grybauskaitės kadencija baigiasi 2009 metais, tais pačiais metais Lietuvoje vyks prezidento rinkimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją