Į posėdį susirinkusius komitetų narius Kauno savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis pasitiko ultimatumu. Visiems nariams buvo išdalintos konfidencialumo deklaracijos ir pareikalauta, norint toliau dalyvauti posėdyje, pasirašyti.

"Mes norime apsisaugoti nuo galimų įvairių interpretacijų, nuo visų galimų kaltinimų, kad mes išviešinome informaciją. Mes galime būti neteisūs prieš kitą pusę (Prancūzijos kompaniją "Bouygues Batiment International" – red.pastaba), o visada ruošiamės ir galvojame apie visokius variantus, tame tarpe ir blogiausius. Todėl norime išvengti bet kokių rūpesčių", - sakė R.Stanionis, kuris neužsiminė ar Kauno valdininkai teisūs prieš mokesčių mokėtojus, už kurių pinigus bus statoma arena.

Kai kurie Kauno miesto tarybos nariai pareiškė pasipiktinimą tokiu reikalavimu. Deklaracijoje rašoma, kad už posėdyje išgirstos informacijos paviešinimą gresia įvairios sankcijos.

Keletas komitetų narių nesutiko pasirašyti ir buvo priversti, kaip ir žiniasklaidos atstovai, palikti davusius tylos įžadus kolegas.

"Kas sugalvojo šitą cirką? Visus klausimus dabar jau spręs nauja taryba. Tai ko mes čia susirinkome? Aš tikėjausi išgirsti informaciją, kas padaryta ir kiek kainuos šitas objektas, o šituos visus dalykėlius kas nori tegul rašosi", - neslėpė pasipiktinimo Kauno tarybos narys Bronislovas Kučinskas.

"Gana keistai atrodo prašymas pasirašyti konfidencialumo pasižadėjimą. Aš dar suprasčiau, kad šis pasižadėjimas būtų pateiktas anksčiau, kad jį būtų galima pasvarstyti, nes kai kurie punktai kelia abejonių ar tai išties yra konfidenciali informacija. Susidaro įspūdis, kad norima užkirsti kelią bet kokiai informacijai. Aš puikiai suprantu pavyzdžiui punktą 2.1 "Pirkimų procedūrose dalyvavusių dalyvių kvalifikaciniai duomenys". Tegul jie būna konfidencialūs, tačiau visas kitas turinys rodo, nenorą paskleisti informaciją, kuri iš tiesų turėtų būti vieša", - sakė posėdį palikęs Kauno miesto tarybos narys Erikas Tamašauskas.

Konfidencialumo deklaraciją pasirašė ir realiausias kandidatas į Kauno merus Andrius Kupčinskas. Tiesa, konservatorius sutartį pats gerokai pakoregavo kai kurias nuostatas išbraukęs bei prirašęs savo.

Jau už uždarų durų vykusį posėdį akylai saugojo apsaugos tarnybos darbuotojai, neleidę net priartinti prie posėdžių salės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją