“Mes pasiūlėme Kazachstanui pastatyti savo naftos ir naftos produktų terminalą, taip pat sukurti degalinių tinklą Lietuvoje”, - tokie P. Vaitiekūno žodžiai, pasak žiniasklaidos, cituojami prezidento spaudos tarnybos pranešime.

Ministras taip pat pabrėžė Lietuvos norą pritraukti kuo daugiau investicijų iš Kazachstano.

P. Vaitiekūnas su oficialiu vizitu Kazachstane lankėsi balandžio 15-16 dienomis, pirmadienį vakare jis turėjo išvykti į Tadžikistaną.

Ministras Astanoje taip pat susitiko su prezidentu Nursultanu Nazarbajevu, užsienio reikalų ministru Maratu Tažinu.

Kaip teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešime, Kazachstano pareigūnai akcentavo, kad sėkminga Lietuvos integracija į Europos Sąjungą (ES) padėjo jai tapti regiono lydere. Mūsų šalies patirtis, pasak M. Tažino, yra ypač svarbi kuriant ES santykių su Vidurinės Azijos šalimis strategiją. Kazachstanas esą yra suinteresuotas plėsti bendradarbiavimą su ES, pasinaudodamas mūsų ekspertų patirtimi, ir tikisi, kad Lietuva atliks svarbų vaidmenį.

Apie siūlymą Kazachstanui statyti naftos terminalą ir sukurti degalinių tinklą Lietuvoje ministerijos pranešime neužsimenama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją