"Nei organizacija, nei jos narės kol kas nepateikė jokių realių argumentų, kodėl Lietuva nepakviesta kartu su šiomis šalimis pradėti derybas dėl narystės EBPO", - vz.lt komentuoja Užsienio reikalų ministerija (URM).

Anot jos, EPBO generalinis sekretorius ir organizacijos narės yra pripažinusios, kad Lietuva, Latvija, Estija ir Slovėnija visiškai ir vienodai atitinka nariams keliamus kriterijus.

"Antra vertus, nesame tikri, kad būtume labai patenkinti, jei Lietuva būtų priimta į EBPO dabartinėmis sąlygomis", - sako URM. Ji aiškina, kad paskutinėmis derybų dienomis maksimaliai padidinti narystės mokesčiai naujosioms narėms.

URM teigimu, narystė turtingųjų valstybių klube didina valstybės prestižą, o jame dalyvaujančios valstybės formuoja bei plėtoja naujas pasaulinės ekonominės bei socialinės politikos gaires.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją