Liberalas E.Tamašauskas bene tiksliausiai įvardijo posėdžio metu vyravusią nuotaiką – daugelis Kauno miesto tarybos narių kritikuoja arenos kainą – beveik pusę milijardo litų. Tiek savivaldybė turėtų sumokėti per 25 metus.

Tačiau nauja Kauno savivaldybės derybinė grupė dar tęsia derybas su BBI, kuriai bus išsiųsti Kauno savivaldybės reikalavimai.

„Pagrindinė pozicija yra ta, kad Prancūzijos kompanija arba kita šalis turi prisiimti riziką dėl tų kitų finansavimo šaltinių - tai yra dėl ES pinigų, - nes pagal dabartinį variantą yra užfiksuota taip, kad jeigu jie (BBI – DELFI) negaus tų pinigų, projektas nebus vykdomas. Tas laukimas gali tęstis 9 mėnesius – iš pradžių terminas yra 6 mėnesiai, o toliau terminas gali būti patęstas dar 3 mėnesiams. Reiškias, mes, kad ir pasirašę su jais sutartį 9 mėnesius, gyvensime nežinioje ir po to gali atitikti taip, kad projektas nebus vykdomas", - sakė Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis.

Jei BBI patenkins sąlygas – derybos bus tęsiamos, tačiau R.Mikaitis nesiryžo prognozuoti kaip jos gali pakrypti.

Vicemero teigimu, sumaištį į derybas ir tarp Kauno miesto tarybos narių įnešė verslininko Augustino Rakausko pasiūlymas statyti areną šalia greitkelio „Vilnius – Klaipėda", prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega", o alternatyvaus pasiūlymo šalininkų gretos vis gausėja.

„Mano nuomonė apie alternatyvų pasiūlymą yra teigiama. Teigiama ta prasme, kad atsiranda alternatyva prancūzų projektui, kuris yra nerealus, aš kalbu kaip statybininkas. Antras dalykas – nepriimtinos derybos, paslaptingumo šydu pridengtos. Matosi ir jaučiasi dvigubi žaidimai. Ar prancūzų projektas bus atmestas? O kas tai gali paneigti, kad prancūzų projektas vis labiau tolsta? Mano nuomone – tokia linkme ir einama", - sakė Kauno miesto tarybos narys liberalcentristas Kęstutis Mikėnas.

Tuo tarpu „Žalgirio" klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas teigė, kad miesto politikai vadovaujasi emocijomis nesigilindami į BBI projektą.

„Kalba emocijos. Tik keli tarybos nariai pasakė – baikime kalbėti emocijomis, perskaitykime dokumentus. Šiandien didesnė dalis kalbų buvo emocijos. Projektas yra neįvertintas, net nežinoma kas bus statoma, koks tas pastatas bus", - sakė G.Navikauskas.

Kitą savaitę į Kauną atvyks BBI atstovai. Po šio susitikimo turėtų paaiškėti tolimesnė derybų eiga – ar derybos bus nutrauktos ar tęsiamos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją