„Aš manau, kad tai yra teisinga idėja. Visų pirma socialiai teisinga. Ir man labai keista, kad būtent tie žmonės, kurie savotiškai yra suinteresuoti, šiuo atveju painioja savo privačius ir viešus interesus. Aš turiu omenyje turtingesniuosius – jie daugiausia triukšmauja. Ar jūs girdėjote, kad triukšmautų tie, kurie gauna mažesnius atlyginimus? Mano požiūriu, jie palaiko, profesinės sąjungos taip pat palaiko, ir teisingai.

Man atrodo, kartais šiek tiek sutirštinama būtent todėl, kad tarsi mūsų visuomenėje būtų nusistovėjęs kažkoks rubikonas ar tabu neperžengti to progresyvumo. Bet taip yra absoliučioje daugumoje ES šalių ir net Juntinėse Valstijose. Be to, šiuo atveju pajamų mokestis mažėja visiems, tik tiems, kas gauna mažiau, mažėja daugiau. Ir tai yra teisinga. Mes visi turime būti suinteresuoti, ir pirmiausia verslo lyderiai turi turėti socialinę atsakomybę.

Visi turime būti tuo suinteresuoti ir kalbame apie tai, kad turime mažinti socialinę atskirtį. Mes turime didinti socialinį teisingumą ir visuomenės solidarumą, jeigu norime, kad po to vyktų prognozuojami rinkimai, kad neišrinktų bet ko – populistų ir pan.“, – šįryt „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė G.Kirkilas.