Ketvirtadienį Kauno miesto tarybos posėdyje turi būti nuspręsta, kada tarybos narių valiai teikti arenos statybų koncesijos sutartį. Buvo planuojama, kad bus rengiamas neeilinis tarybos posėdis, kuriame būtų svarstomas tik vienas, arenos klausimas, tačiau Kauno meras teigia, kad realiausia diena, kada sutarties projektas guls ant tarybos narių stalo yra liepos 19-toji.

„Galutinio termino su frakcijų seniūnais neaptarėme. Paskutinis tarybos posėdis prieš atostogas bus liepos 19 dieną, o iš frakcijų seniūnų siūlymo rengti posėdį anksčiau neišgirdome", - DELFI sakė Kauno meras.

Kai kurie Kauno miesto savivaldybės komitetai siūlė, kad arenos klausimas galutinai būtų išspręstas savaite anksčiau – liepos 12 dieną, tačiau A.Kupčinskas teigia, kad iki tol parengti koncesijos sutarties projektą būtų sudėtinga.

„Teisininkai sako, kad realiai parengti sutartį jiems ir dviejų savaičių neužteks. Jeigu derybos eitų nutraukimo linkme, tai parengti būtų lengviau, bet matome, kad dalis frakcijų apsisprendė tęsti derybas, greičiau apsispręsti (dėl pritarimo ar ne koncesijos sutarčiai – DELFI) bei judėti techninio projekto link. Tai anksčiau liepos 19 dienos nepavyks šio klausimo išspręsti taryboje", - sakė A.Kupčinskas.

Kauno meras patikino, kad ketvirtadienį Kauno miesto tarybos posėdyje derybų su BBI nutraukti neketinama.

„Šiandien, kiek man teko išgirsti frakcijų seniūnų, tai iš didesniųjų frakcijų ir koalicijoje esančių frakcijų dauguma yra užtai, kad nenutraukti derybų", - sakė Kauno meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją