„Kai tik ką nors darysime, jums bus pranešta tikrai, – žurnalistams sakė jis.– Kainos Lietuvoje, kaip žinote, išskyrus labai mažą dalį nėra reguliuojamos. Kainų įstatyme tai leidžiama daryti tik ekstremaliais atvejais, tokio atvejo nėra".

Tačiau G. Kirkilas tvirtino, kad pasitelkiant vartotojų organizacijas maisto kainas planuojama skelbti internete.

„Viena iš priemonių yra kainų viešumas, kad nebūtų susitarimų. Kaip žinote, ir Konkurencijos taryba turi tam tikrus sprendimus, kurių nenori kol kas viešinti, nes tai yra gana subtilūs verslo reikalai", – dėstė premjeras.

Jis sakė negavęs signalų apie rinkos žaidėjų kartelinius susitarimus.

G.Kirkilas po susitikimo sakė gavęs naudingos informacijos iš Finansų ministerijos, Statistikos departamento, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, Konkurencijos tarybos atstovų.

Tokius pasitarimus planuojama rengti nuolat, kol situacija bus įtempta.

DELFI primena, kad Statistikos departamento duomenimis, rugsėjį šalyje buvo 1,4 proc. siekusi, didžiausia šiemet mėnesio bei 7,1 proc. metinė infliacija. Rudenį Lietuvoje labiausiai ketinama branginti arba jau pabrango pieno ir duonos produktus – iki trečdalio ir daugiau, aliejus turėtų brangti 10-20 proc., mėsos gaminiai – keliais procentais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją