„Šį mėnesį baigsime naujo žemės sklypo įsigijimo sandorį ir dar šiais metais tikimės pradėti naujos gamyklos statybą“, – sakė AB „Naujoji Ringuva“ generalinė direktorė Jolanta Alekseriūnienė. Sklypą naujai gamyklai AB „Naujoji Ringuva“ įsigijo Panevėžio miesto pramoninėje dalyje. Neoficialiais šaltiniais, bendrovė gali būti iškelta į Tinklų gatvę.

Naujiems įrenginiams įsigyti bus teikiama paraiška ES struktūrinių fondų paramai gauti.

„Nuolatos gauname užklausimų iš tarptautinių bendrovių dėl įvairių produktų gamybos, tačiau dėl mažų pajėgumų ir senų įrenginių negalime imtis didelių užsakymų“, – tikino J.Alekseriūnienė. Įdiegusi naujus įrenginius bendrovė planuoja per artimiausius trejus metus apyvartą padvigubinti. Įmonės produkcija eksportuojama į Estiją, Latviją, Švediją, Suomiją, Rumuniją, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Lenkiją, Rusiją.

Mokėtų ir už vaizdą

Sklypas, kuriame dabar stovi gamykla, yra vienoje geriausių vietų Panevėžyje plėtoti gyvenamosios paskirties būstų statybą. Bendrovė praėjusią savaitę paskelbė sklypo ir pastatų pardavimo aukcioną.

Dar 2006-aisiais „Naujosios Ringuvos“ savininkai tvirtino, kad po kelerių metų beveik Panevėžio centre stūksančio muilo fabriko vietoje turėtų išdygti modernūs ir prestižiniai gyvenamieji kvartalai. Dabartinė „Naujosios Ringuvos“ įmonė Panevėžyje yra Staniūnų gatvėje, o jos teritorija ribojasi su senu ir gražiu Skaistakalnio parku. Statybos specialistų nuomone, 1,23 hektaro sklype būtų galima pastatyti iki 4 daugiabučių namų. Kiek būtų galima įrengti butų, lemtų namų aukštis.

Neatmetama galimybė, kad šioje vietoje greta parko iškils ir pirmieji Panevėžio dangoraižiai. Rinkos ekspertai neabejoja, kad statybų užsakovai, parduodami butus namuose prie Skaistakalnio parko, su sunkumais nesusidurtų.

Spėti, kiek kainuos butai, iš kurių terasos bus matomas parkas ir Nevėžio upės vingis, sunku, nes nekilnojamojo turto rinka šiuo metu sunkiai prognozuojama.