Ministras, "Tėvynei ir Laisvei" ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę (JLNN) susivienijimo narys, kalbėjo šios dešiniosios politinės jėgos tarybos posėdyje.

Jis pažymėjo, kad eilėje gauti TVF pagalbą "mes būsime ne vieninteliai", todėl svarbu, kokiomis sąlygomis ir kada Latvija galės ją gauti.

Tačiau sekmadienį jis patikslino nenorėjęs pasakyti, kad Latvija ruošiasi kreiptis į TVF, esą tik turėjęs omenyje, kad reikia mažinti išlaidas.

Šiaip ar taip, reikia kuo daugiau lėšų taupyti ne tik sudarant 2009 metų biudžetą, bet ir per likusius du šių metų mėnesius, kuo daugiau sumažinti bet kurias valstybinių įstaigų išlaidas, pridūrė K. Gerhardas.

"Struktūros pokyčiai jau prasidėjo, bet mums reikia kalbėti apie svarbesnius sprendimus", - sakė ministras, pabrėždamas būtinybę negailestingai panaikinti ir sujungti įvairias valstybines įstaigas ir agentūras, dubliuojančias viena kitos funkcijas.

Jis pridūrė, kad nors situacija sunki, dabar negalima ieškoti trumpalaikių sprendimų, o ieškoti tokių sprendimų, kurie tiktų ateinantiems 10-20 metų.

Šitai būtina, kad nepaliktume "savo jaunajai kartai ir savo vaikams tų problemų, kurias mes turėjome įveikti dar vakar, šiandien ir rytoj", pabrėžė K. Gerhardas.

"Tėvynei ir Laisvei" bei JLNN lyderis Robertas Zylė sutiko, kad anksčiau ar vėliau Latvijai teks prašyti TVF pagalbos.

Jis pripažino, kad labai susirūpino dėl atstovaujančio Liaudies partijai biudžeto ir finansų komisijos parlamente pirmininko Karlio Leiškalnio teigimų, kad tokių paskolų reikėtų vengti, nes po to TVF "ims viską diktuoti" ir "bus blogiau nei sovietmečiu".

"Aš manau, kad mums reikės eiti ten ir prašyti, kitas dalykas - ar mes gausime šiuos pinigus", - pažymėjo R. Zylė.

TVF jau suteikė Vengrijai 25,1 mlrd. dolerių paskolą.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją