Anot Vyriausybės, tuo siekiama riboti ir kontroliuoti grynųjų pinigų operacijas tarp fizinių ir juridinių asmenų bei kovoti su neapskaityta ekonomika.

Iki šiol privačių ūkio subjektų atskaitingiems asmenims, gavusiems iš fizinių ar juridinių asmenų pinigus už jiems parduotą turtą ar suteiktas paslaugas, nebuvo nustatytas konkretus atsiskaitymo su įmonės kasa terminas. Dėl to fiziniai asmenys galėjo naudotis įmonės lėšomis nesumokėjus gyventojų pajamų mokesčio bei valstybinių socialinio draudimo įmokų.

Kontroliuojančiųjų institucijų vadovai nurodo, kad įmonių tikrinimo metu dažnai nustatomi atvejai, kai įmonių kasoje yra sukauptos milijoninės grynųjų pinigų sumos, kurias iš esmės neribotam laikotarpiui išsiima įmonių vadovai, motyvuodami ketinimais atsiskaityti už numatytas įsigyti prekes ar paslaugas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją