Tiesa, nušalintasis prezidentas neatkreipė dėmesio į vieną paprastą „smulkmeną” – Pasaulio banko tyrimo duomenis apima 1999-2007 m., tuo tarpu Andrius Kubilius ministru pirmininku tapo po 2008 m. Seimo rinkimų. Anksčiau valdančiai mažumos koalicijai vadovavo socialdemokratai.

„Dėl verslo traukimosi į šešėlį ir apie dėl to valstybei kilsiančias problemas partija „Tvarka ir teisingumas” kalbėjo dar 2008 metų pabaigoje, kai konservatoriai didino mokesčius. Dėl sprendimų, kurie Lietuvos ekonomiką išstums į šešėlį, perspėjo ir ekspertai, tačiau valdžia pasirinko kitą kelią – žmonių skurdinimo ir diržų veržimo politiką“, - rašoma politiko pranešime.

Deja, Pasaulio banko tyrime nieko nekalbama apie „šešėlinę” ekonomiką nei 2008 m., nei 2009 m., tačiau politiko pranešime nėra nurodyta, kokiais duomenimis remiamasi kalbant apie neapskaitytos ekonomikos pokytį minimais metais.

Pasaulio bankas savo ataskaitoje, kurioje aptariama „šešėlinė” ekonomika 1999-2006/7 m., teigia, kad 2007 m., vadinasi iki krizės, Lietuvoje 34 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) buvo neapskaitoma ir nuo jos nemokami mokesčiai. Nors ši dalis atrodo nemaža, tačiau tai geriausias rezultatas Baltijos šalyse. Pastebima tendencija, kad per visą tyrimo periodą tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje „šešėlinės” ekonomikos dalis augo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją