„Capital Economics“ analitikų grupė savo naujausiame pranešime apie padėtį Baltijos šalyse pažymi, kad Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje pastebimi ekonomikos atsigavimo požymiai, ir regionas brenda iš giliausios recesijos visoje ES daug greičiau, nei buvo prognozuota.

Ekspertų nuomone, Estijos BVP šiemet gali išaugti 3 proc. (prognozuota, kad 1 proc.), Lietuvoje šis rodiklis liks nepakitęs (prognozė – 2 proc.), o Latvijoje jo nuosmukis sudarys 0,5 proc. (prognozuota, kad 3,5 proc.)

Apie tai, kad ekonomika ropščiasi iš duobės, liudija ir paskutiniu metu pradėti tarptautiniai investiciniai projektai. Pavyzdžiui, Lietuvoje IT gigantė IBM nusprendė įsteigti tyrimų centrą, Britanijos bankas „Barclays Plc“ atidarė Vilniuje informacijos technologijų centrą, o „Western Union Co.“ pareiškė apie planus įsteigti Vilniuje regioninį paslaugų centrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją