Seimo Audito komiteto pirmininkui Artūrui Skardžiui ir Vyriausybės kancleriui Zenonui Kaminskui uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius išsiuntė raštą, kuriame teigiama, jog miesto valdžia nesutinka su šią savaitę Audito komiteto padaryta išvada, jog Klaipėdos savivaldybė nesilaikė įstatymų išduodama leidimą prekybos centro statyboms universiteto teritorijoje.

Mero nuomone, jokių pažeidimų nepadaryta, o komitetas tiesiog netinkamai įvertino šias statybas.

Klaipėdos vadovas pažymėjo, jog universiteto miestelyje ir anksčiau buvo, ir dabar yra pastatų, kurie tiesiogiai nesusiję su aukštosios mokyklos veikla: degalinė, parduotuvės, sandėliai ir netgi šaudykla.

Anot R.Taraškevičiaus, dabar įgyvendinamas projektas atitinka KU poreikius, nes universitete padaugės auditorijų, tai pat bus investuojama ir į teritorijos infrastruktūrą. Todėl, uostamiesčio meras mano, jog Audito komiteto nariai elgiasi šiek tiek neapgalvotai.

Tuo tarpu Seimo Audito komiteto pirmininkas anksčiau buvo pareiškęs, jog Vyriausybė turėtų atimti iš Klaipėdos universiteto sklypą, kuriame bendrovė "Baltisches Haus", valdanti "Iki" nekilnojamąjį turtą, stato auditorijų ir prekybos centro kompleksą.

Savo ruožtu Valstybės kontrolė atlieka KU auditą ir aiškinasi, ar sandėris su "Baltisches Haus" yra teisėtas.

Kadangi Klaipėdos universitetas neturi lėšų statyti auditorijoms, todėl ir nusprendė projektą įgyvendinti kartu su "Baltisches Haus", tvirtino bendrovės vadovai. Preliminariais skaičiavimais, bendrovė ketino investuoti iki 20 mln. litų. Už tai universitetui turėjo atitekti kelių milijonų litų vertės auditorijų kompleksas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją