Lapkričio mėnesį pasirašiusi sutartį su Danijos bendrove „C/O Caravelle A/S“, Kaliningrade PST statys šaldymo įrengimų gamyklą. Daugiau kaip 10 tūkst. kvadratinių metrų plote iškils dviejų aukštų administracinių ir vieno aukšto gamybinių patalpų kompleksas.

Gamykloje bus gaminami pramoniniai šaldymo įrenginiai: parduotuvėse statomiems ledų, šaldytų daržovių ir kitų produktų šaldytuvai ir šaldikliai. PST jau pradėjo projektavimo darbus, statybos turėtų prasidėti 2006 metų gegužę, o baigtis – iki 2007 metų rugpjūčio. Projekto vertė – per 20,5 mln. litų.

„Į Kaliningrado sritį būtume įžengę jau anksčiau, tačiau, deja, vieno įdomaus projekto ten nepavyko įgyvendinti“, – teigė D. Gesevičius.

Pasak jo, buvo nutraukta bendradarbiavimo sutartis tarp PST ir „OOO Sodružestvo – Soja“ Dar šį birželį Kaliningrade turėjo prasidėti sojos aliejaus gamyklos statybos, tačiau dėl išsiskyrusių požiūrių, sutartis nutruko susitarus abiem pusėm.

Šiaulių miesto savivaldybės užsakymu PST ruošiasi įgyvendinti daugiau kaip 63,5 mln. litų vertės universalios arenos projektą. Arenos statyboms praėjusių metų lapkritį buvo gautas 41,6 mln. litų dydžio ES struktūrinių fondų parama.

Bendras Aukštabalio parke numatomo statyti multifunkcinio komplekso plotas bus 20 tūkst. kvadratinių metrų. Čia bus įrengta 5 tūkst. vietų sporto arena, kurią bus galima transformuoti į sceną ar parodų patalpas, taip pat bus įrengtos 4,6 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės patalpos.

„Pastaruoju metu imamės vis stambesnių projektų ir dar labiau stipriname savo, kaip vienos didžiausių šalies statybų bendrovės, pozicijas“, – sakė PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją