2005 m. lapkričio mėnesį, palyginti su spalio mėn., maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai pabrango 0,9 procento, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos – 0,7, įvairios prekės ir paslaugos – 0,8 procento, transporto grupės prekės ir paslaugos atpigo 3,5 procento.

Vartojimo prekių kainos per lapkričio mėn. sumažėjo 0,1 procento, paslaugų kainos padidėjo 0,3 procento.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainų pokyčiui turėjo 7,0 procento pabrangę daržovės ir bulvės, 4,7 – vaisiai ir uogos, 0,6 – duona ir grūdų produktai, 1,5 – žuvys ir jų produktai, 0,4 – pienas ir jo produktai, sūris, kiaušiniai bei 0,2 procento atpigusi mėsa ir jos produktai, 0,5 – sviestas, aliejus ir riebalai.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės kainų pokytį veikė 9,8 procento pabrangusios suskystintos dujos maistui gaminti, 3,2 – būsto nuoma pas privačius asmenis, 2,2 – akmens anglys bei kitų prekių ir paslaugų mažai pasikeitusios arba nepakitusios kainos.

Įvairių prekių ir paslaugų grupėje 5,5 procento pabrango draudimo paslaugos, 1,4 – kirpyklų ir kitos asmens priežiūros paslaugos, finansines paslaugos atpigo 3,0 procento.

Transporto grupės prekių ir paslaugų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo benzino kainų sumažėjimas 8,3, dyzelinių degalų – 6,3 procento. Taip pat įtaką darė 0,9 procento atpigę lengvieji automobiliai bei 0,6 procento pabrangusios keleivinio kelių transporto paslaugos.

Iš kitų prekių ir paslaugų, turėjusių įtaką bendrajam lapkričio mėn. vartotojų kainų pokyčiui, galima paminėti 1,2 procento pabrangusią avalynę, 1,9 – gėles, 0,5 – kultūros paslaugas; atpigusias 1,6 procento atostogų išvykų paslaugas, 2,0 – telefonų ir telefaksų įrangą, 2,7 – variklinius namų ūkio įrankius ir įrenginius, 0,5 – vaizdo aparatūrą, 1,3 – smulkius elektrinius namų ūkio prietaisus,1,5 – garso ir vaizdo, duomenų apdorojimo įrengimų taisymą, 1,1 procento – fotoaparatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją