Rezultatai rodo, kad trečiąjį ketvirtį BVP veikusiomis kainomis sudarė 19034 mln. litų ir, palyginti su 2004 m. trečiuoju ketvirčiu išaugo 7,6 procento. BVP vienam šalies gyventojui sudarė 5,6 tūkst. litų.

Trečiojo 2005 m. ketvirčio BVP augimą, palyginti su 2004 m. liepos–rugsėjo mėn., lėmė visų pagrindinių veiklos rūšių bendrosios pridėtinės vertės augimas, išskyrus žemės ūkio, kasybos ir karjerų eksploatavimo veiklas.

Sparčiais augimo tempais išsiskyrė finansinio tarpininkavimo (12,5%), statybos (12,0%), mažmeninės ir didmeninės prekybos (11,6%), viešbučių ir restoranų (11,1%), transporto ir ryšių (10,9%), elektros, dujų ir vandens tiekimo (9,8%), apdirbamosios gamybos (7,6%) veiklos, kurios lenkė arba susilygino su šalies bendrojo vidaus produkto augimo tempu.

Trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, vidaus galutinis vartojimas taip pat sparčiai augo (11,1%). Išaugusios gyventojų pajamos (9,4% išaugo darbo užmokestis ir 17,6% – senatvės pensija) skatino vartojimą.

Namų ūkių vartojimo išlaidos išaugo 12,5 procento. Valdžios sektoriaus vartojimo išlaidų augimo tempas buvo lėtesnis (5,6%).

Dar sparčiau augo prekių ir paslaugų eksportas (12,4%) ir prekių ir paslaugų importas (14,0%) skaičiuojant 2000 m. palyginamosiomis kainomis. Aukščiausi augimo tempai (14,3%) stebimi pagrindinio kapitalo formavimo procese.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją