„Hanner“ šalia gyvenvietės taip pat numato pastatyti vaikų darželį.

Iš viso į gyvenamąją statybą Vilniuje „Hanner“ iki 2008 metų planuoja investuoti 505 mln. litų.

Bendrovė, anksčiau stačiusi tik biurų pastatus ir prekybos centrus, pernai pradėjo investuoti ir į gyvenamųjų namų statybą. Vilniaus Jeruzalės rajone 2005 metais buvo baigtas 119 butų 8-11 aukštų namų kompleksas, o šį vasarį naujakuriai įsikurs 165 butų trijų aukštų devyniuose namuose Santariškėse.

Per pusantrų metų Santariškių rajone iš viso bus investuota 175 mln. litų, iškils apie 650 butų, čia bus įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, pastatyta parduotuvė bei vaikų darželis.

Didžiausias investicijas užsienyje „Hanner“ numato Ukrainoje, kur iki 2009-ųjų planuojama investuoti 1,4 mlrd. litų. Ukrainoje daugiausia lėšų taip pat skiriama daugiaaukščiams gyvenamiesiems namams statyti Kijeve, Odesoje ir Krymo pusiasalyje, tačiau čia iškils ir bendrovės su partneriais finansuojami keli viešbučiai, prekybos, sveikatingumo bei biurų centrai.

Rumunijos sostinėje Bukarešte „Hanner“ su partneriais taip pat jau pradėjo statyti du gyvenamųjų namų kompleksus, į kuriuos numato investuoti daugiau kaip 73 mln. litų. Gyvenamųjų namų komplekso statybą ketinama užbaigti 2007 metų vasarą.

"Hanner" partneriai Rumunijoje pirmajame investicijų etape yra lietuviško kapitalo viešbučių tinklas "Europa Group", o antrajame etape - vietos investuotojai.

Latvijos sostinėje Rygoje „Hanner“ rengiasi statyti biurų ir gyvenamųjų daugiaaukščių kompleksą, į kurį iki 2009-ųjų planuojama investuoti apie 100 mln. litų.

Naują obligacijų emisiją ketinančio leisti "Hanner" įstatinis kapitalas - 16 mln. litų. 2004 metais "Hanner" pasiekė 186,6 mln. litų apyvartą - beveik 5 kartus didesnę nei 2003 metais (39,32 mln. litų). Anksčiau skelbta, kad 2005 metais "Hanner" tikisi augti 7 proc. - iki 200 mln. litų.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją