2005 m. vienam šalies gyventojui teko 20659 litai bendrojo vidaus produkto veikusiomis kainomis (ketvirtąjį ketvirtį – 5640 litų). Tai 7,6 procento daugiau nei per 2004 m., ketvirtąjį ketvirtį, 8,6 procento daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį (skaičiuojant palyginamosiomis 2000 m. kainomis).

Daugiau nei bendras šalies ūkio augimas pridėtinė vertė didėjo transporto, sandėliavimo ir ryšių, statybos, prekybos, apdirbamosios gamybos, viešbučių ir restoranų veiklos rūšyse. Šiose veiklos rūšyse sukurta bendra pridėtinė vertė 2005 metais augo 9,7 proc., o likusiose veiklos rūšyse - tik 3,8 procento.

Išaugusios gyventojų pajamos (šalies viduje ir iš užsienio) bei skolinimasis lėmė, kad pridėtinė vertė su vartojimu susijusiose veiklos rūšyse augo sparčiau, negu gamybos sektoriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją