„Exxon“ laimėjo teismą, kurio nuosprendžiu buvo įšaldyta 12 milijardų dolerių aktyvų, priklausančių Venesuelos valstybinei naftos bendrovei „PDVSA“.

Tai įvyko po to, kai OPEC perėmė kelių milijardų dolerių vertės naftos projektą, sustiprindama įtampą tarp Venesuelos ir Jungtinių Valstijų ir padėdama didinti naftos kainas.

Vėliau Londono teismas panaikino laikiną „Exxon“ aktyvų įšaldymą, tačiau H. Chavezo teigimu, bendrovė gali siekti tolesnių Venesuelai nepalankių sprendimų.

„Jei jie įšaldys mūsų turtą, mes nebetieksime naftos Jungtinėms Valstijoms, o jos kaina pakils iki 300 dolerių“, - sakė H. Chavezas per televiziją transliuoto susitikimo su Karibų ir Centrinės Amerikos vadovais metu.

Šis susitikimas buvo dalis energetinio bendradarbiavimo programos, vadinamos „Petrovaribe“.

H. Chavezas taip pat teigia, kad kylančios naftos kainos yra „išpūstas burbulas“, kuriam sprogus kainos nukristų net iki 70 dolerių už barelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją