Pirmadienį Vilniaus apygardos teismui įteiktame ieškinyje leidykla prašo panaikinti dar 2006-aisiais „Internet Reit Inc“ užregistruotą subdomeną. Ieškovai teigia, kad amerikiečiai pažeidė teises į juridinio asmens pavadinimą bei išimtines registruoto prekių ženklo savininko teises.

„Alma littera“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 1990-aisiais, o interneto svetainę įkūrė 2001-aisiais. Šių metų pradžioje leidykla kreipėsi į interneto paslaugomis užsiimančią JAV kompaniją ir pareikalavo nutraukti veiklą. Tačiau, pasak leidyklos, amerikiečiai toliau savo interneto svetainėje skelbė informaciją lietuvių kalba, be to, pateikdavo nuorodas į įvairius interneto puslapius, tarp jų ir vykdančius prekybą knygomis.

Pasak leidyklos, tai, kad „Alma littera“ pavadinime naudojamos dvi raidės „t“, o atsakovo subdomeno varde „almalitera.lt“ - viena raidė „t“, nėra reikšmingas skirtumas, nes nepanaikina nei vizualaus panašumo, nei semantinio bei fonetinio ieškovo pavadinimo ir atsakovo subdomeno vardo tapatumo.

Leidykla teismo prašo panaikinti JAV kompanijos užregistruotą internetinį vardą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją