Lyginant su ankstesniuoju arenos projektu, kuriame arena buvo ovalo formos, trečiadienį pristatyta arena, kurios tūris bus 350 tūkst. kubinių metrų, yra devynkampė. Sporto rūmai bus pritaikyti praktiškai visų sporto šakų atstovams, o krepšinio varžybas čia galės stebėti 14 800 žiūrovų. Arenos išorę puoš metalinis tinklas, kuris keis spalvą priklausomai nuo apšvietimo.

„Pasirinkome niūresnę arenos išvaizdą atsisakydami įvairių blizgučių. Sporto rūmai turėtų priminti fortą ar tvirtovę", - sakė E. Miliūnas.

Didelis dėmesys bus skirtas arenos saugumui – į sporto rūmus bus galima patekti net pro 60 įėjimų. Saloje bus pastatyta tūkstančio vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Dar 1,5 tūkst. vietų skirta „Akropolio" automobilių stovėjimo aikštelėje.

Iki naujų metų architektas įpareigotas parengti arenos techninį projektą. Paklaustas ar tai bus spėta padaryti E. Miliūnas buvo lakoniškas.

„Kitos išeities neturiu", - teigė architektas.

Pats arenos pastatas kainuos 153 mln. Lt. Reikiamai infrastruktūrai sukurti prireiks dar 63 mln. Lt. Kauno savivaldybė jau yra paėmusi 8 mln. Lt paskolą tilto į salą statybai, todėl infrastruktūrai prireiks 55 mln. Lt.

Kalbėdamas apie finansavimo šaltinius Kauno meras Andrius Kupčinskas dar kartą pakartojo, kad saloje ketinama statyti ne tik areną, bet ir komercinės paskirties pastatus. Taip pat A. Kupčinskas teigė, kad arenoje bus 40 ložių ypatingiems svečiams. Už šių ložių nuoma ketinama gauti apie 40 mln. Lt. Vietas nusipirkę asmenys tam tikrą laikotarpį arenoje galės stebėti visus čia vykstančius renginius.

Kauno meras ramina, kad pinigų stygius arenos statyboms tikrai netrukdys.

E. Miliūno teigimu, jei visi darbai vyks sklandžiai arena duris atvers 2010 metų pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją