“Vyriausybė prieš mėnesį pažadėjo savivaldybei, kad pateikus visas sąmatas ir sutartis, statyboms numatyti 200 mln. litų bus skirti. Nors mes
visas procedūras, daugiau jokių priekaištų nesulaukėme, tačiau iki šiol trypčiojama vietoje, pajungiamas Seimas, o pinigų nėra”, - penktadienį teigė J. Imbrasas.

Jo teigimu, statybvietėje ant Šeškinės kalno nuo praėjusių metų spalio mėnesio jau atlikta darbų už 52 mln. litų. Dalį lėšų statybininkams sumokėjusi savivaldybė, tačiau įsiskolinimas beveik siekia 11 mln. litų. Kiekvienos dienos prastovos kaina statybvietėje skaičiuojama 24 tūkst. litų.

Pasak sostinės mero, jeigu įsiskolinimas nebus sumokėtas iki kovo 31 dienos, sutartis su statybininkais užbaigti pirmojo etapo darbus iki 2009 m. birželio mėn. neįsigalios ir turės būti peržiūrėta.

“Tačiau aš dar turiu vilties, kad velykinės nuotaikos praskaidrins mūsų valdžios protus ir jau kitą trečiadienį jie susiprotės skirti stadionui nors pusę žadėtos sumos – 100 mln. litų”, - sakė J. Imbrasas.

Stadioną statančios bendrovės “Veikmė” generalinis direktorius Eugenijus Zaremba patikino, kad bendrovė neketina trauktis iš statybų ir lauks finansavimo: “Nėra jokio tikslo trauktis. Laukėme nuo 1992 metų, kai statybos jau buvo sustojusios, lauksime ir dabar. Mes traktuojame, kad statybos yra sustojusios, jų nutraukimas nėra svarstomas”.

Politikos kvapelis

Penktadienį į statybvietę žurnalistus pakvietęs Vilniaus meras J. Imbrasas pasidalijo įtarimais, kad stadiono finansavimo klausimas gali būti tik “politinis žaidimas”.

“Kvapelis toks yra, pripažinkime, visi tą jaučiame. Jeigu būtų didžiulis noras ir nusiteikimas, sprendimas tikrai būtų rastas. Nežinau, ar pats premjeras nenori, ar jį kažkas spaudžia, gal kitos jėgos? Aš nesu valstybės saugumo darbuotojas, kuris turi tiek informacijos. Tačiau po Seimo rinkimų, manau, atsiras jėgų, kurios kitaip galvos ir tie pinigai atsiras”, - pareiškė J. Imbrasas, kuris yra partijos “Tvarka ir teisingumas” atstovas.

DELFI primena, kad šios partijos frakcija Seime inicijavo interpeliaciją socialdemokratų premjerui Gediminui Kirkilui, po kurios tekstu pasirašė 58 opozicinių frakcijų nariai.

G. Kirkilas šią iniciatyvą taip pat sieja su „tvarkiečių“ noru gauti iš valstybės pinigų nacionaliniam stadionui statyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją