Bendrovės „Baltijos ąžuolas" statybos Pilaitėje taip pat sulėtėjo pastačius du požeminius ir tris antžeminius pastato aukštus.

Bendrovės vadovas Saulius Makauskas DELFI pripažino, kad daugiabučio „statybos tempai peržiūrėti", tačiau sprendimo priežasčių nedetalizavo.

„Statybos nėra užkonservuotos, kaip nėra ir tokio sprendimo, tačiau statybų tempus peržiūrėjome. Tiesa, naujų statybos terminų nustatymas butų pirkėjams įtakos neturėtų turėti, statybų pabaigos terminas pardavimo sutartyse yra dar po vienerių metų. Esama statybų stadija leidžia projektą baigti laiku", – sakė jis.

Nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-haus" prognozuoja, kad kitąmet vietoj planuotų beveik 6 tūkst. bus pastatyta apie 4 tūkst. butų.

Siūlo pirkti už 26 mln. Lt

„Siūloma įsigyti žemės sklypą su pradėtu statyti gyvenamosios bei komercinės paskirties pastatu sparčiai besivystančioje Vilniaus dalyje Ukmergės gatvėje su puikiai išvystyta infrastruktūra – šalia prekybos, pramogų ir paslaugų centrai bei gyvenamųjų namų kompleksai", – tokį skelbimą galima rasti statybų bendrovės „Mabilta" tinklalapyje.

Ekonominės klasės daugiabučius Fabijoniškėse stačiusi bendrovė, jau išliejusi kone 20 tūkst, kv. m užimančio septynių aukštų pastato pamatus, nusprendė toliau nebestatyti ir šį sklypą parduoti už 26 mln. Lt.

„Dabar laikas toks – mažai žmonės perka", – DELFI apie sprendimo priežastis sakė vienas viešai nenorėjęs prisistatyti bendrovės vadovas.

Jo teigimu, jei neatsiras pirkėjo, bendrovė kitąmet svarstytų vėl pradėti statybas.

Ieško investuotojo

„Mažoji statyba" jau keletą mėnesių yra sustabdžiusi „Fabijoniškių ložės" statybas. Pernai prasidėjusias 203 butų ir 1700 kv. m komercinių patalpų komplekso statybas atnaujinti planuojama rugsėjį, pritraukus privatų investuotoją. „Ieškome papildomų investicijų, nes tai šiuo metu būtų paprastesnis variantas", – DELFI pripažino bendrovės generalinis direktorius Giedrius Kuzas. „Nėra taip tragiškai, bet nėra ir lengva. (...) Tai susiję su pasikeitusia bankų politika. Šiuo metu statyba yra sustojusi dėl finansavimo ir bankų politikų, bet pasileis", – vylėsi jis.

Yra ir apskritai nepradėjusių statyti

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Robertas Dargis DELFI sakė, kad yra ne tik stabdomų statybų, bet ir apskritai nepradedamų, nors jos buvo suplanuotos ir gauti visi reikiami leidimai.

„Duomenų, iš kurių galėtumėme spręsti apie mastą, neturime, tik tiek matome, kiek matome pravažiuodami, tačiau apie tendencijas aš jau kalbėjau dar praėjusiųjų metų lapkritį, kai prasidėjo pardavimų stojimas. Buvo aišku, kad nekilnojamojo turto plėtotojai koreguos savo planus ir visų numatytų projektų tikrai neįgyvendins", – sakė jis.

Pašnekovas nesiryžta prognozuoti, kada reikėtų laukti atsigavimo ženklų.

„Dabar finansuodami gyvenamosios statybos projektus bankai prašo preliminarių pirkimo sutarčių ir gerokai didesnės statytojo dalies. Tai, aišku, sudaro tam tikrų sunkumų plėtotojams, matyt, todėl didelė dalis projektėlių iš viso nepaleidžiama į statybas", – apie priežastis kalbėjo R. Dargis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją