Tai yra antroji „Deka Immobilien“ investicija Lietuvoje. 2007 metais ji nupirko BIG prekybos centrą Vilniuje.

Kauno „Akropolis“ buvo baigtas statyti bei atidarytas 2007 metais ir yra įsikūręs 4 aukštų pastate miesto centre, kurio bendras nuomojamas plotas sudaro apie 60 000 kvadratinių metrų. Čia veikia 263 operatoriai – parduotuvės, restoranai ir kavinės, laisvalaikio pramogų teikėjai ir biurai. Tarp nuomininkų yra „Maxima“, „Zara“, „Apranga“, „New Yorker“, „Sportland“, „Elektromarkt“, „Mexx“, „Esprit“ ir „S Oliver“. Prekybos centre taip pat veikia ledo arena, apsupta kavinių ir restoranų, boulingas ir kino centras.

Kauno „Akropolis“ yra įsikūręs Karaliaus Mindaugo prospekto, pagrindinės miesto gatvės, centre greta daugelio verslo ir visuomeninių objektų. Tik už 500 metrų yra pėsčiųjų gatvė, o aplinkiniuose rajonuose vykdomi įvairūs dideli projektai. Sporto ir pramogų arena, kurią planuojama atidaryti 2010 metais, yra statoma tiesiai priešais prekybos centrą. Šalia taip pat planuojama statyti viešbutį.

„DekaBank“ grupė yra didžiausia nekilnojamojo turto fondų valdytoja Vokietijoje. Dvi kapitalo investavimo bendrovės – „Deka Immobilien Investment GmbH“ ir „WestInvest Gesellschaft für Invest¬ment¬fonds mbH“ - kartu valdo apie 18 milijardų eurų investicijas. Grupei priklausanti „Deka Immobilien GmbH“ yra atsakinga už nekilnojamojo turto įsigijimą, turto valdymą ir teikia kitas su turtų susijusias paslaugas, taip pat ir projektų vystymo. Kartu su „DekaBank“ Nekilnojamojo turto nuomos skyriumi šios bendrovės sudaro grupės nekilnojamojo turto valdymo padalinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją