Nemuno saloje iškilsianti arena bus valdoma koncesijos būdu - konkursą laimėsianti bendrovė 25 metus valdys areną, organizuos renginius ir t.t. Kauno savivaldybė būsimajam operatoriui visą šį laikotarpį mokės kasmetinį koncesijos mokestį.

Konkurso sąlygose numatyta, kad operatorius per metus arenoje turi surengti ne mažiau nei 75 renginius, sutrauksiančius bent po 1 tūkst. žiūrovų.

Artimiausiu metu bus skelbiamas arenos operatoriaus konkursas. Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas nesiryžo prognozuoti ar atsiras bendrovių norinčių dalyvauti konkurse.

„Jei konkurse dalyvaus 10 bendrovių – tuomet atsiras konkurencija ir galėsime derėtis dėl didesnės sumos, kurią valdytojas įneš į arenos statybas. Tačiau gali atsitikti ir priešingai – jei dalyvaus tik viena bendrovė ir pasiūlys investuoti 10 mln. Lt – derėsimės ir su ja", - Kauno miesto tarybos posėdyje sakė V. Gudėnas.

„Sausio pradžioje bus paskelbtas konkursas. Tikimės, kad vasaros pradžioje jau žinosime konkurso nugalėtoją", - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

DELFI primena, kad arenos statybų rangovo konkursą laimėjusi bendrovė „Vėtrūna" jau pradėjo sporto rūmų statybas. Planuojama, kad statybos kainuos 169,5 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją