Anot tarybos, baudos dydis nustatytas atsižvelgiant į tai, kad bendrovė kliudė vykdyti tyrimą, neteikdama reikalautos informacijos.

Taryba pripažino, kad bendrovės svetainėje skleista reklama, kurioje teigiama „Statomas trijų korpusų 9 aukštų gyvenamasis pastatas“ bei „viso numatyti 208 butai“, yra klaidinanti reklama.

Kaip teigiama Konkurencijos tarybos pranešime spaudai, preliminarioje pirkimo-pardavimo sutartyje yra nurodyta, kad pardavėjas parduoda, o pirkėjas perka 2 kambarių patalpą, kuri toliau sutartyje vadinama butu. Patalpų pirkimo-pardavimo sutartyje pirkimo-pardavimo objektas yra įvardinamas kaip „negyvenamoji patalpa-poilsio patalpa“. Be to, sutartyje nurodyta, kad poilsio patalpos yra pastate – Turizmo centre, o ne kaip reklamoje buvo nurodoma, kad parduodamos patalpos yra gyvenamajame pastate.

Taip pat iš VĮ „Registrų centras“ pateiktų duomenų matyti, kad statomame pastate yra 144 negyvenamosios paskirties patalpos ir tik 81 butas.

Konkurencijos taryba teigia, kad tikėtina žinodamas teisingą informaciją – t.y., kad statomame name ne visi butai yra gyvenamosios paskirties, reklamos vartotojas pasirinktų kitą patalpą ar kitą bendrovę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją