Teiginiai

Žemės drebėjimą Taivane sukėlė HAARP.

Verdiktas

Melas. Nuotraukoje nėra nufotografuotas HAARP įrenginys, tai – amerikiečių laivas „SS Pacific Tracker“, kurio misija – sekti raketas. HAARP yra Žemės jonosferos sluoksnio tyrimų stotis, sudaryta iš itin galingų aukšto dažnio radijo siųstuvų. Tai – stacionarus įrenginys, jis nėra kilnojamas. Be to, jis nekelia gamtos kataklizmų ir nekeičia orų.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose iš karto po to, kai Taivaną sudrebino itin galingas žemės drebėjimas, imtos platinti didžiulio laivo nuotraukos. Šalia fotografijos paliktuose komentaruose nurodoma, kad tai – „orų valdymo blokas (taip pat žinomas kaip haarpas)“, kuris balandžio 2 d. atvyko į Perl Harborą. Minėtas „orų valdymo blokas“ apkaltintas dėl Havajuose vykusių cunamių ir žemės drebėjimo Taivane.
Melaginga žinutė

Atvirkštinė vaizdų paieška parodė, kas iš tiesų vaizduojama dėmesio sulaukusioje nuotraukoje. Tai – amerikiečių laivas „SS Pacific Tracker“ (liet. – „SS Ramiojo vandenyno seklys“) (čia). Nacionaliniam JAV gynybos rezervo laivynui priklausančio laivo užduotis – stebėti Priešraketinės gynybos agentūros atliekamus bandymus ir sekti raketas (čia). Laivas paprastai švartuojasi Portlande ir kartkartėmis išplaukia į Ramųjį vandenyną. Jūrų uostų registro duomenimis, balandžio 2 – 5 dienomis jis buvo Honolulu mieste, Havajuose (čia).

Su gamtos kataklizmais ir orų pokyčiais šis laivas neturi nieko bendro. Beje, kaip ir socialinių tinklų vartotojų minimas HAARP (angl. „High-frequency Active Auroral Research Program“). Šiuo akronimu žymimas aukšto dažnio radijo siųstuvų masyvas, siunčiantis koncentruotus radijo bangų energijos pliūpsnius į pašvaisčių zonas atmosferoje.

HAARP antenų masyvo dalis

Įrenginys, metai po metų sulaukiantis didžiulio sąmokslo teorijų gerbėjų dėmesio, nėra skirtas orams keisti ar atmosferos reiškiniams kurti. Juo tyrinėjamas žemės jonosferos sluoksnis. Plačiau apie tai, kam skirta HAARP tyrimų programa galima skaityti čia, čia ir čia. Tai – ne pirmas kartas, kai HAARP sumaišomas su radarais, skirtais sekti raketas, „Melo detektorius“ apie panašų atvejį jau rašė čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją