Praėjus metams po referendumo dėl žemės pardavimo Lietuvoje ir praėjus dviem dienoms po referendumo Graikijoje, mes dar kartą galime prisiminti ir džiaugtis, kad iškovojome pergalę.

Kad išlaikėme sveiką protą, vykdėme duotus pažadus ir nepasidavėme populistų siekimams demokratiją paversti ochlokratija. Sistema, kai valdo miniai pataikaujantys rėksniai. O kai minia, prisidengdama tautos kauke, pradeda spręsti – mes turime Graikiją. Ir tai, kad pernai birželį Lietuva nepasuko Graikijos keliu, dar kartą parodo žmonių ir valstybės brandą.

Tai bendra mūsų pergalė.

Aš žinau, kad vis dar jaučiantys kartėlį dėl referendumo rezultatų jau skuba kaip nors spalvingai mane įvardinti. Nieko tokio, juk pernai net ir knygos degė kaukėtų žmonių rankose (niekas taip ir nedrįso prisipažinti, bet, Mariau, linkėjimai pačiam). Bet dar šiek tiek lukterėkite ir pabandyti objektyviai įvertinti tai, kas įvyko per šiuos metus. 

Per metus pirkimo sandoriais Lietuvos žemelės nupirko 67 užsieniečiai. Iš viso 134 hektarus. Grandiozinis kiekis. Palyginimui – maždaug tiek pat ploto, kiek devyni „Akropoliai“.
Per metus pirkimo sandoriais Lietuvos žemelės nupirko 67 užsieniečiai. Iš viso 134 hektarus. Grandiozinis kiekis. Palyginimui – maždaug tiek pat ploto, kiek devyni „Akropoliai“. Ir kova su šiais 67 žmonėmis ruošiant referendumą Lietuvai kainavo 13,5 milijono litų.
Andrius Tapinas

Ir kova su šiais 67 žmonėmis ruošiant referendumą Lietuvai kainavo 13,5 milijono litų. Drąsiai galiu sakyti, kad per visus Nepriklausomybės metus tai kvailiausiai ir tuščiausiai išmesti valstybės pinigai. 

Bet juk kažkam buvo naudinga, kad Lietuva išmestų tuos pinigus, kad žmonės vėl būtų tarpusavyje sukiršinti, kad lietųsi aistros ir šalies dėmesys būtų nukreiptas nuo rimtesnių ir didesnių problemų.
Pažiūrėkime, kas gi palaikė ir rėmė referendumo idėją. 

1. Tautininkai. Galima bent pasidžiaugti jų nuoseklumu. Jie tiki savo idėjomis – Lietuva lietuviams, neatiduosim žemės užsieniečiams, neįsileisim žydų ir pabėgėlių, mušim pederastus ir panašiai. Jų vadas džiaugiasi, kad yra baltas, o kiti tautininkai ploja katučių Orbanui ir Tsiprasui, Kremliaus šeimininko apsiausto skvernų nešėjams. Bet viskas čia normaliai – Lietuvoje demokratija, o kaip kiekviename zoologijos sode turi būti narvas su šokinėjančia ir juokingai besikasančia beždžionėle, taip ir normalioje demokratijoje turi būti dešiniųjų radikalų partija. Kol jie renka savo 666 balsus, o vadas Panka vertina rinkimų rezultatus, kaip BBZ, tai niekas čia labai ir nesikeis. Jie yra ir tokie liks.
J. Pankos įrašas feisbuke
2. Oportunistai. Kaip mergaitė atidarė žalią juostą Drąsos kelio partijai, taip ir referendumo sėkmė ar bent jau didesnis palaikymas turėjo padėti spurtuoti valdžios ištroškusiems politiniams oportunistams savivaldos, o gal ir Seimo rinkimams. Taip neįvyko. Referendumo vėliavnešys Pranciškus Šliužas trepsėjo kojomis ir prisiekinėjo visais šventais, kad kurs partiją „Gimtasis kraštas“ ir viską čia tuoj nušluos, po to kūrė visuomeninį komitetą Kaišiadoryse, kritikavo (beje, gan savikritiškai) rinkimų sistemą, padarytą, kad „jokie tokie šliužai nepatektų į jokią valdžią“. Tada per rinkimus gavo 388 balsus ir turbūt rimtesnį politinį žygį baigė.
Kam ta pergalė, svarbiausia kovoti:
PRIEŠ: sistemą, klaną, valdžiažmogius, iliuminatus, žydomasonus, skraidančius lėktuvus, skiepus, skalūnus, žemės pardavimą, prekybos centruose grobiamus vaikus, rinkimų apylinkėse naudojamą nematomą rašalą, Norvegiją, W raides, viską valdančius reptilijanus, homoseksualus ir tt.
Andrius Tapinas
 

3. Kovotojai. Jiems reikia kovos. Nes be kovos nebus ir pergalės. Ai, net ir pergalė nebūtina. Realiai kam ta pergalė, svarbiausia kovoti:

PRIEŠ: sistemą, klaną, valdžiažmogius, iliuminatus, žydomasonus, skraidančius lėktuvus, skiepus, skalūnus, žemės pardavimą, prekybos centruose grobiamus vaikus, rinkimų apylinkėse naudojamą nematomą rašalą, Norvegiją, W raides, viską valdančius reptilijanus, homoseksualus ir tt.

Lėktuvu iš Norvegijos pirkti lietuviškos žemės skrendantis paskiepytas žydomasonas homoseksualas, kurio pavardė prasideda W raide – tikra Kovotojų svajonė.

Iš pirmo žvilgsnio jų judėjimas panašus į Brauno dalelių chaotišką judėjimą ar lemingų liuoksėjimą link uolų, bet įsižiūrėjus išryškėja ir struktūra, ir lyderiai.

4. Penktoji kolona. Įsitrynę tarp kovotojų, oportunistų ir netgi tų pačių tautininkų jie garsiai rėkia „už Lietuvą“, o nuslūgus akcijos įkarščiui daro savotiškus dalykus. Štai keletas temų iš patriotų – tėvynės ir žemės gynėjų puslapių, atliktų jau po žemės referendumo – „Rusija nepasiuntė Europos dėl trijų priežasčių – mandagumas, sąžiningumas ir neįtikėtina kantrybė”, „Rusijos ekonomika klesti ir Europa jai pavydi“, „Latvija yra totalitarinė nacistinė valstybė“, „Kodėl Ukrainos chunta nevaduoja Krymo“, „Lietuva yra Amerikos ir NATO karinių nusikaltėlių gaujos tarnaitė“, „Nepasiduokime propaganda, netikėkime, kad Rusija, kuri pripažino mūsų Nepriklausomybę, gali norėti mums blogo“. Ir tokia žinia pumpuojama kasdien. Koks įdomus patriotinis naratyvas.

5. Įtikinti. Turbūt didžiausia grupė žmonių, kurie pasirašė dėl referendumo, nes galbūt tikrai tikėjo, kad žemės pardavimas kelia didelę grėsmę Lietuvai. Galbūt su jais mažai kalbėjo. Galbūt juos įkalbėjo pirmųjų grupių žmonės. Galbūt jie nuoširdžiai taip manė. Galbūt tai buvo jų protestas prieš piliečius pamiršusią ir savo reikalais užsiėmusią valdžią. Galbūt.

Ir dabar, praėjus metams, po referendumo aš kreipiuosi būtent į šiuos žmones. Į du šimtus tūkstančių, du šimtus penkiasdešimt tūkstančių. 

Rezultatus matote. Kažkas jus ciniškai ir grubiai išdūrė. Faktai prieš akis. Įvertinkite juos patys, padarykite išvadas ir pagalvokite, ko gi siekia pirmosios keturios grupės?
Štai keletas temų iš patriotų – tėvynės ir žemės gynėjų puslapių, atliktų jau po žemės referendumo – „Rusija nepasiuntė Europos dėl trijų priežasčių – mandagumas, sąžiningumas ir neįtikėtina kantrybė”, „Rusijos ekonomika klesti ir Europa jai pavydi“, „Latvija yra totalitarinė nacistinė valstybė“, „Kodėl Ukrainos chunta nevaduoja Krymo“, „Lietuva yra Amerikos ir NATO karinių nusikaltėlių gaujos tarnaitė“, „Nepasiduokime propaganda, netikėkime, kad Rusija, kuri pripažino mūsų Nepriklausomybę, gali norėti mums blogo“. Ir tokia žinia pumpuojama kasdien.
Andrius Tapinas

Kam gali būti naudinga nuolat priešinti Lietuvą? Su mūsų sąjungininkais ir draugais, su mūsų kaimynais, o svarbiausia – priešinti mus tarpusavyje. Vis išrandant ir išrandant naujas grėsmes. Tarsi kažkas turėtų papkutę su „Excelio“ byloje sužymėtomis grėsmėmis, jų indoktrinavimu ir galiojimo laiku. Pasibaigė pedofilija, prašau – skalūnai, po skalūnų – referendumas, baigėsi ir jo kiršinimo galiojimo data, tada pasiūlykime pleištą tarp mums draugiškos Skandinavijos valstybės, apmažo ir šios temos eskalavimas, kas ten dar likę – ai, supriešinkime lietuvius su lenkais dėl W raidės, dar visada yra seksualinės mažumos veiksmo pastiprinimui. Ir kiek dar visko bus, kol bus tos pirmosios keturios grupės. 

Bet ne jos svarbiausios. Anksčiau ar vėliau jos išnyks kaip išnyksta paaugliški spuogai (jei tik jų neišspaudi, nes tada gali subjauroti visą odą ilgam laikui). Svarbiausi – jūs. Jūs turite nuspręsti, su kuo jūs. Su buvusiais, su vakarykščiais, su kiršinančiais ir graužiančiais mūsų valstybę iš vidaus, su penimais iš raudonos saujos, su girdinčiais balsus, nors Lietuvos radijas išjungtas. 

Ar su tais, kurie mato savo ateities Lietuvą ir savo bei savo piliečių ateitį Lietuvoje.
Pasibaigė pedofilija, prašau – skalūnai, po skalūnų – referendumas, baigėsi ir jo kiršinimo galiojimo data, tada pasiūlykime pleištą tarp mums draugiškos Skandinavijos valstybės, apmažo ir šios temos eskalavimas, kas ten dar likę – ai, supriešinkime lietuvius su lenkais dėl W raidės, dar visada yra seksualinės mažumos veiksmo pastiprinimui. Ir kiek dar visko bus, kol bus tos pirmosios keturios grupės.
Andrius Tapinas

Pasirinkimas nebus lengvas. Nes mes, referendumo laimėtojai, taipgi žydomasonai ir reptilijanai, nesame dovanėlė. Oi, kaip nesame. 

Tarp mūsų arogantiški valdininkai ir šalies „vedliai“, kurie neturi nei noro, nei pareigos kalbėtis su žmonėmis ir klausti, ką jų valstybės išrinktieji dali padaryti dėl jų. Tarp mūsų skaldantys ir kiršinantys nuomonės formuotojai. Tarp mūsų genetiškai nepakantūs kitai nuomonei. Tarp mūsų nurašantys emigrantus kaip „prastesnius lietuvius“. Tarp mūsų tie, kuriems skalsesnio valgio šaukštas yra viskas, o viešasis interesas tik žodis vėjyje.

Taip, mes irgi turime savų spuogų. Jei teisingai maitinsimės, atsisakysim žalingų įpročių ir vartosime kokybiškas higienos priemones – jie ilgainiui išnyks. 

Vakar mes buvome oponentai (bet ne priešai, niekada ne priešai), šiandien kviečiu galvoti ir diskutuoti, rytoj imsimės bendrų darbų. Ir švęsime bendras pergales. 

Haiku 


Žemelė verkia
Kad jos niekas neperka
Dėl ko kovojom?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1733)