Susitikimą Toršauno „Torsvollur“ stadione aktyviau pradėjo negausaus tautiečių būrio palaikoma Lietuvos rinktinė. Pirmas pavojingai į Farerų salų vartus smūgiavo Saulius Mikoliūnas, tačiau šeimininkų komandos vartininkas Jakupas Mikelsenas kamuolį atmušė.

Po kelių minučių jau ekipos kapitonas Tomas Danilevičius surengė pavojingą išpuolį.

Deividas Česnauskis pirmoje rungtynių pusėje buvo labai aktyvus, tačiau du jo pavojingi smūgiai skriejo šalia vartų.

Greito įvarčio lietuviams įmušti nepavyko, o šeimininkai pirmomis minutėmis sėkmingai gynėsi.

Algimanto Liubinsko auklėtiniai pradėjo vis labiau nervintis, o toks žaidimas praktiškai vien tik iš mėgėjų sudarytai aikštės šeimininkų rinktinei buvo labai parankus.

Tuo tarpu apsipratę su Lietuvos rinktinės atakomis, šeimininkai ir patys surengė vieną pavojingą kontrataką – jos metus mūsų komandą gelbėjo tik paskutiniu metu „laiku ir vietoje“ atsidūręs Tomas Žvirgždauskas.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antrajame kėlinyje lietuviams taip pat kilo nemažai problemų . Iš karto po pertraukos vietoj Manto Savėno A.Liubinskas į aikštę įleido Mindaugą Kaloną. Reikėtų pastabėti, kad šis stratego sprendimas pasiteisino. Liepojos „Metalurgs“ saugas ne kartą pavojingais reidais grasino svečių vartams.

Nuo 62-osios minutės Lietuvos rinktinė pradėjo rungtyniauti trimis puolėjais. Vietoj pirmame kėlinyje aktyvumu pasižymėjusio Sauliaus Mikoliūno aikštėje pasirodė Vitalijus Kavaliauskas.

Po kelių minučių Lietuvos rinktinės treneriai atliko ir paskutinį keitimą. Vietoj Roberto Poškaus aikštėje pasirodė „FBK Kauno“ puolėjas Ričardas Beniušis.

Netrukus po M.Kalono pakelto kampinio puikią progą pasižymėti turėjo jo bendraklubis Darius Miceika, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų.

Dvikovos pabaigoje neblogas progas pelnyti įvartį turėjo Marius Stankevičius bei Mindaugas Kalonas, tačiau ir jų smūgiai skriejo pro šalį.

Ir vis dėlto, kai atrodė, kad mačas pasibaigs lygiosiomis, 89-ąją minutę po baudos smūgio Andrius Skerla pasiuntė kamuolį į vartus ir išplėšė taip reikalingą pergalę.

Po įvarčio lietuviai dar turėjo vieną puikią progą pasižymėti, tačiau po Mindaugo Kalono smūgio kamuolys atsimušė į skersinį.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ž.Karčemarskas, M.Stankevičius, T.Žvirgždauskas, A.Skerla, G.Paulauskas, D.Miceika, M.Savėnas (45’ M.Kalonas), S.Mikoliūnas (62‘ V.Kavaliauskas), D.Česnauskis T.Danilevičius, R.Poškus (70‘ R.Beniušis).

Farerų salos: J.Mikkelsen, V.Mortensen, A.Danielsen, M.Thomassen, F.Benjaminsen, P.Hansen, J.Borg, M.Djurhuus, S.Samuelssen (73’ Fredriksberg) , R.Racobssen, C.Jacobsen (81‘ K.Nielsen).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją