Pats Londono klubas neneigia skolinęs klubui pinigus, tačiau teigia niekuomet nesikišęs į klubo vidaus politiką ir jo nekontroliavęs.

BBC laidos metu buvo pateikti įrodymai, jog į "Beveren" 2001 metais "anonimiškai" investuotas milijonas svarų. Vėliau belgų policija išsiaiškino, jog pinigus pervedė "Arsenal" ekipa. Belgijos klubas šiuos pinigus, pasinaudodamas šalies mokesčių politika, panaudojo futbolininkams iš Afrikos į Europą atsivežti, daugiausiai - iš Dramblio Kaulo Kranto.

"Taip, "Arsenal" 2001 metais tikrai pervedė 1,9 milijono JAV dolerių paramos vienam verslininkui, kad padėtų stabilizuoti "Beveren" ekipos finansinę būklę", - oficialiame pranešime teigia "Arsenal", tačiau kategoriškai neigia, jog turėjo koios nors įtakos klubui. FIFA draudžia vienam futbolo klubui dalyvauti kito klubo (ne dublerių ekipos) veikloje.

"Arsenal" minimas "verslininkas" - Jeanas Marcas Guillou - yra artimas Lonodno ekipos trenerio Arsene'o Wengero bičiulis. J.M.Guillou tuomet kaip tik į klubą viliojo žaidėjus iš Afrikos, vėliau juos parduodavo Europoje. Dabartiniai "Arsenal" žaidėjai Kolo Toure bei Emmanuelis Eboue į Londono klubą pateko būtent tokiu būdu.

Pasak pranešimų, "Arsenal" skolino pinigus "NV Goal" kompanijai - didžiausiam "Beveren" akcininkui, o už tai klubui buvo atsilyginta "Beveren" akcijomis.

Beje, tų pačių 2001 metų vasarą "Arsenal" žaidęs Lietuvos rinktinės puolėjas Tomas Danilevičius taip pat buvo paskolintas šiai komandai, o klubai savo "bendradarbiavimą" tęsė organizuodami draugiškus mačus bei abipuses stažuotes.