Jis toliau gulėjo visas aplietas ir nesipriešino, nes vos gali paeiti. Tai mūsų namo kaimynas, kuris dėl invalidumo ir nemokumo buvo išmestas tiesiog į gatvę, tad įsikūrė nakvoti toje vietoje. Pamatęs tokį vaizdą, mečiau maistą, užsidėjau batus ir iš karto išbėgau į kiemą, apimtas tikrai didelio pykčio.

Pribėgęs nusprendžiau paimti už pakarpos patį „didžiausią ir aršiausią erelį iš visos bandos“, kad kiti nelįstu, o šis – nepabėgtų. Jis pradėjo šaukti: „Aš nieko nepadariau“, o tuo metu visi kiti pradėjo spausti pedalus į visas puses. Nenorėjau nieko daryti, vis dėlto tai dar jaunuolis, todėl pasakiau: Jei dar kartą pamatysiu, kad kankinat šį vyrą, tikrai pasigailėsit, nes jau visiškai suįžūlėjot“.

Benamį kaimyną pašaukiau vardu ir pasakiau, kad prie jo daugiau niekas nelįs. Jis pakėlė galvą ir pažvelgęs į mane savo paraudusiomis, pilnomis ašarų akimis, pasakė: „Tai ne jaunimas, tai apskritai ne žmonės. Visą dieną jie iš manęs tyčiojosi, apmėtė akmenimis, apšlapino ir užliejo visą rūsį vandeniu, nes žino, kad aš bejėgis. O vakar vakare jie padegė mano patalynę tuo metu, kai aš miegojau. Pradėjau degti tiesiog miegodamas, bet laiku pabudau, pajutęs karštį.“ Po tokių žodžių nežinojau, net ką pasakyti, tai išlemenau tik kelis žodžius – „Daugiau jie prie Jūsų nelįs.“

Tai štai, gerbiamieji, tarp tokio jaunimo mes gyvename, o „supermamos“ tikriausiai galvoja, kad jų vaikai kieme žaidžia smėlynėje ir tiesiog važinėja dviračiu su draugais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Edvinas Šapovalovas šią istoriją paskelbė savo paskyroje „Facebook“. Susisiekus su Edvinu, jis patikino, kad šia žinute norėjo parodyti, kad žmonės susimąstytų, kokie gali būti žiaurūs vaikai. Pasak jo, po istorijos paskelbimo socialiniame tinkle su juo jau susisiekė viena mergina – kartu jie norintys benamiui, kurio nepriėmė į nakvynės namus, padėti.

Deja, kol kas to padaryti jie negali. „Po šio įvykio benamis paliko šį rūsį ir nenakvojo naktį. Laukiama kada jis grįš, kad būtų galima suteikti bent kažkokią pagalbą“, - sakė Edvinas.