vienintelį, atstovausiantį Lietuvai Austrijoje ir pasirodysiantį su geriausiais kolektyvais iš visos Europos, rinko ne tik komisija, bet ir žiūrovai. Tačiau konkurso finale komisijos ir žiūrovų nuomonės išsiskyrė.

Tiek "Liepaitės", tiek "Jaunystė" (vad. Danguolė Beinarytė) bendroje lentelėje surinko vienodą balsų skaičių, tačiau pagal konkurso taisykles į tarptautinį konkursą Vienoje buvo deleguotos "Liepaitės". Nes merginų choras sulaukė daugiau komisijos, o ne žiūrovų balsų.

Po finalo DELFI kalbinta "Liepaičių" vadovė J. Vaitkevičienė sakė, jog paskutinėmis minutėmis visiems choristams kraujas kaito nuo įtampos.

"Ne visos ir supratome, kad laimėjome - buvo toks triukšmas, - juokėsi "Liepaičių" vadovė. - Dėkojame komisijai ir žiūrovams, kurie už mus balsavo ir buvo mūsų sėkmės garantas".

Merginų chorą į pergalę išvedusi chorvedė sakė, jog su savo merginomis buvo kalbėjusios apie pasiruošimą ir pasirodymą tarptautinėje scenoje. "Stengėmės negalvoti apie laimėjimą, ėjome tiesiog sudalyvauti. Ir tai - ne tušti žodžiai, bet nuoširdi jausena", - prisipažino ji.  

Po finalo užkulisiuose užvirė nepasitenkinimo aistros dėl rezultato. Ką laimėtojai galėtų atsakyti skeptikams? "Galbūt tikrai reikėjo siųsti "Jaunystę", bet atsitiko kitaip", - sakė J. Vaitkevičienė.
Choras "Liepaitės" ir vadovė Jolita Vaitkevičienė

Bendra „Chorų „Eurovizijos“ dalyvių lentelė atrodo taip:

1. "Liepaitės" (9 balai)
2. "Jaunystė" (9 balai)
3. Vilniaus universiteto jungtinis choras (6 balai)
4. "Jazz Island" (4)
5. "Kivi" (4)

Žiūrovų lentelė:

1. "Jaunystė" (24898 balsai)
2. "Liepaitės" (23992 balsai)
3. Vilniaus universiteto jungtinis choras (9190 balsai)
4. "Kivi" (3309 balsai)
5. "Jazz Island" (2890 balsai)

Komisijos lentelė:

1. "Liepaitės" (19 balų)
2. "Jaunystė" (17 balų)
3. "Jazz Island" (10 balų)
4. Vilniaus universiteto jungtinis choras (10 balų)
5. "Kivi" (4 balai)

DELFI kalbinta D. Beinarytė tikino, kad labai džiaugiasi ir palaiko laimėtojus: "Jos to vertos. Bet nesakau, kad ir mes nebuvome verti. Jei komisija mano, kad Lietuvai geriausiai gali atstovauti mokyklos choras, vadinasi, jos to vertos. Labai džiaugiuosi už jas. Fortūna yra fortūna. Vienąkart ji tau šypsosi, kitąkart paveda. Antriems būti taip pat labai gerai - tada yra siekis eiti dar toliau".

Visą savaitę DELFI skaitytojai rinko mylimiausią choro vadovą. Specialus DELFI prizas ir interneto skaitytojų simpatijos atiteko choro „Jaunystė“ vadovei Danguolei Beinarytei.
Danguolė Beinarytė

Finalo komisijoje buvo muzikologė ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė, moterų vokalinio ansamblio vadovė Eglė Juozapaitienė ir du dirigentai Vytautai – Lukočius ir Miškinis.

Finale dėl teisės atstovauti Lietuvai Austrijoje vyksiančiame įspūdingame Europos chorų šou kovojo jaunimo choras „Kivi“ (vad. Danguolė Aukselienė), merginų choras „Liepaitės“ (vad. Jolita Vaitkevičienė), Vilniaus universiteto jungtinis choras (vad. Rasa Gelgotienė), KTU akademinis choras „Jaunystė“ (vad. Danguolė Beinarytė) ir „Jazz Island“ (vad. Artūras Novikas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (644)