2018 m. birželį IKEA įsipareigojo iki 2020 m. atsisakyti vienkartinio plastiko gaminių savo parduotuvėse. Šis įsipareigojimas numatė, kad iš parduotuvių asortimento bus pašalinti vienkartiniai plastiko gaminiai, kaip gėrimų šiaudeliai, lėkštės, puodeliai, šaldymo ir atliekų maišeliai bei kt. Dalį šių prekių pakeitė gamtai draugiškesni ir tvaresni gaminiai, kitų, neradus tvarių alternatyvų, iš vis atsisakyta.

„IKEA siekia saugoti gamtą bei žemės išteklius ir imasi ambicingų veiksmų, mažinant taršą. Prieš porą metų įsipareigoję iš asortimento pašalinti visus vienkartinius plastikinius gaminius, šį tikslą jau pasiekėme visame pasaulyje. Tai reiškia, kad daliai taršių produktų pasiūlėme gamtai draugiškas alternatyvas, pavyzdžiui, daugkartinio naudojimo gėrimų šiaudelius iš bambuko ar popieriaus, daugkartinio naudojimo maišelius maisto produktų laikymui ar šaldymui. Tačiau daliai produktų, pavyzdžiui, atliekų maišams, gamtai draugiškų alternatyvų už daugeliui prieinamą kainą dar ieškosime“, – sako Jolita Juodzevičienė, IKEA parduotuvės Vilniuje vadovė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, IKEA yra įsipareigojusi iki 2030 m. gamyboje naudoti tik perdirbtas medžiagas ir atsinaujinančius išteklius. Iki 2020 m. pabaigos siekiama visą poliesterį pakeisti į perdirbtą poliesterio pluoštą. Siekiama užtikrinti ne tik tvarią gamybą ir operacijas, tačiau suteikti sveikesnio ir tvaresnio gyvenimo už prieinamą kainą galimybės kiekvienam, todėl IKEA parduotuvėse lankytojai ras kelis šimtus prekių namams, leidžiančių taupyti energiją, vandenį, rūšiuoti atliekas, mažinti taršą ir kt.