„Ethixbase360“ tarpininkų katalogas skirtas potencialių tarptautinių partnerių patikrai. Tikrindami įmones „Ethixbase360“ ekspertai daugiausia dėmesio skiria kovai su korupcija, žmogaus teisėmis, darbo sąlygoms ir ESG (aplinkosaugos, socialiniams ir valdysenos) reikalavimams, visame pasaulyje „Ethixbase360“ yra atlikę per milijoną patikrų.

„Teknom“ reikalavimus vykdančių įmonių kataloge yra jau kelerius metus, kiekvienais metais informacija yra iš naujo patikrinama bei atnaujinamos išvados. Ekspertai įvertina informaciją iš įvairių šaltinių, įskaitant neigiamus žiniasklaidos pranešimus, bylas teismuose. Tikrinami vadovaujantys darbuotojai ir jų sąsajos su kitomis įmonėmis, taip pat pagrindiniai partneriai bei įgyvendinami projektai. Jeigu aptinkama riziką didinančių duomenų, tai atsispindi įmonės ataskaitoje, kurią vėliau gali peržiūrėti potencialūs partneriai.

„Ethixbase360“ itin didelį dėmesį skiria kovai su korupcija, todėl kiekvienos įmonės atveju tikrinami jos ryšiai su politikais ar valdžios institucijomis. Artimi santykiai, pavyzdžiui, konsultacijų sutartis su valdžios atstovu, gali signalizuoti apie korupcijos rizikas. „Teknom“ atveju tokių santykių nėra.

Praėjusios detalų patikrinimą įmonės įsipareigoja priimti savo arba laikytis „Ethixbase360“ etikos kodekso. Jame, be kitų reikalavimų, raginama vengti interesų konfliktų, pranešti apie valdžios atstovų užuominas atsilyginti už gautą užsakymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją