„Ir nors šašlykai visada buvo ir bus vasaros karalius, tačiau kartais juk norisi kažko lengvesnio, paruošiamo čia ir dabar. O dar jei galvą spaudžia rūpestis, kad tą maistą turi valgyti ir vaikai, pagaminę šiuos suktinukus būsite garantuoti, kad pavalgys ir maži, ir dideli.

Grilinti tortilijų suktinukai

O šitie suktinukai labai verti dėmesio! Iš išorės traškūs, o viduje sultingi su tįstančiu sūriu... Man atrodo, čia bus mano ateinančios vasaros hitas. Pabandykite ir jūs!“ – kviečia plungiškė.

Roma Labžentė

Kaip rekomenduoja tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė, suktinukus galima pasiruošti net iš vakaro, kad kitą dieną tereikėtų įkaitinti grilių ir juos iškepti. Na o jei oras nelepina (būna gi dienų kaip tyčia), suktinukus be problemų galima iškepti ir orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje. Šiek tiek atvėsusius labai patogu valgyti tiesiog rankomis – kaip nedidelius užkandukus.

Grilinti tortilijų suktinukai

Reikės:

2 tortilijų (rinkausi pilno grūdo)

200 g maltos kiaulienos

pusės raudonojo svogūno

50 g sūriosriracha padažo (jei mėgstate aštriai)

prieskoniams – druska, rūkyta saldžioji paprika, česnakų granulės, juodieji pipirai, raudonėlis (arba tiesiog tokie, kokius mėgstate)

Gaminimas:

1. Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais.

2. Smulkiai supjaustyti svogūną ir sumaišyti su mėsa.

3. Tortilijas šaukštu aptepti mėsos įdaru. Svarbiausia, kad mėsos sluoksnis būtų plonas.

4. Viršų šiek tiek pašlakstyti srirachos padažu.

5. Burokine tarka sutarkuoti sūrį, juo apibarstyti abi tortilijas.

6. Tvirtai susukti į ritinėlius. Supjaustytiu nedideliais, apie 2,5Œ–3cm pločio gabalėliais.

7. Suktinukus suverti ant iešmo ir kepti ant šašlykinės vis vartant tol, kol krašteliai apskrus, o mėsa įgaus rusvą atspalvį. Tai trunka apie 10 minučių.

Grilinti tortilijų suktinukai

8. Šiek tiek atvėsusius suktinukus patogu valgyti tiesiog rankomis.

Skanaus!

PATARIMAS:

recepte yra naudojamas aštrus sriracha padažas – jį galite pakeisti paprastu mėgstamu padažu ar tiesiog trintais pomidorais.