„Anksčiau reikėdavo vykti į savivaldybę arba seniūniją teikti prašymą ir jį ten užpildyti. Procedūra užtrukdavo daug ilgiau, nes vien tai, kad jau turėdavom išvykti iš namų ir kelyje užtrukti daug laiko. Taip pat atvykus į seniūniją ar savivaldybę ten paslaugos nėra taip greitai suteikiamos, kaip tiesiog namuose prisijungus prie elektroninių valdžios vartų ir susiradus paslaugą“, – sakė Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos Informacinių technologijų sprendimų skyriaus vedėja Irma Zdanavičienė

Pašnekovė pasakoja, kad ši paslauga teikiama 3 gyvenimo atvejais. „Vienu atveju, kai atvykstame gyventi į Lietuvą, kitu atveju, kada gimsta vaikas ir turime deklaruoti jo gyvenamąją vietą ir trečias atvejis – kai patys keičiam gyvenamąją vietą, tiesiog iš vieno adreso, keičiam į kitą“, – pasakojo I. Zdanavičienė.

Vaizdo reportaže kartu su Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos atstovais parodysime, kaip žingsnis po žingsnio pasinaudoti šia paslauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)