Naktį iš birželio 24-osios į 25-ąją Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas buvo iškviestas pas 29-erių metų gimdyvę.

„Gavome iškvietimą pas 29-erių metų gimdyvę ir tikėjomės ją nuvežti į gydymo įstaigą, kur tas laimingas įvykis įvyks.

Užlipus į butą radome gimdyvę tokios būklės, kad transportuoti jau nebebuvo galima. Kitaip vaikas būtų gimęs automobilyje, tai pasirinkome geresnę išeitį – gimdyti namie“, – prisiminė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė Gitana Bartkuvienė.

Medikė džiaugėsi, kad gimdymas buvo sėkmingas, be komplikacijų. Jai tai buvo pirmasis nuo pradžių priimtas gimdymas. Tuo metu slaugytojai padėjo vairuotojas paramedikas.

G. Bartkuvienė sakė, kad gimdymas truko labai trumpai: „Mes atvažiavome 3 val. 5 min., o 3 val. 15 min. mergaitė jau buvo gimusi“.

Pasaulį išvydo sveika apie 3 kg sverianti mergaitė. Kūdikiui gimus, prisijungė dar viena Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos brigada, kuri mergytę su mama vėliau nuvežė į Kauno klinikas.

Pas gimdyves greitosios medikai kviečiami ir dažniau. Paprastai spėjama jas laiku nuvežti į gydymo įstaigas, bet šiuo atveju nutiko kitaip.

„Svarbu, kad pavyko vietoje pagelbėti ir mergytei ateiti į pasaulį, ir mamai, ir viskas baigėsi be didelių komplikacijų“, – džiaugėsi medikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)