Kūčių vakarienė lietuviams nuo seno buvo ypatinga, tačiau kas sakė, kad tradiciniai patiekalai turi būti sudėtingi ir ilgi ruošiami? Tiems, kurie laiko ar noro suktis virtuvėje pristigo, siūlome idealų pagrindinio patiekalo receptą.
Kalėdų patiekalai
74 straipsnių
Kalėdų patiekalai - receptai Jūsų Šv. Kalėdų stalui. Dalinamės kalėdiniais receptais, kurie ne tik džiugins savo skoniais, bet ir taps tikra šventinio stalo puošmena.
Tradiciniai Kalėdų patiekalai Lietuvoje iš mėsos ir žuvies, užkandžių ir desertų receptai. Dar daugiau idėjų, ką patiekti ant Kalėdų stalo, rasite čia.
Ypač laukta šventinė „Maisto fiesta“ – jau „Iki“: 40 proc. nuolaida – nuo pat pirmos prekės net 24 Kalėdoms reikalingų produktų grupėse (1)
Pasiruošti gausesnėms Kalėdoms pavyks ir arčiau namų, ir stipriai sutaupant. Į „Iki“ jau grįžo itin didelio pirkėjų aktyvumo sulaukianti akcija „Maisto fiesta“. 4 dienas „Iki“ parduotuvėse lojalūs pirkėjai gali patogiai, greitai ir su 40 proc. nuolaida apsirūpinti tais ilgesnio galiojimo produktais,...
Kad šventiniam stalui netektų ruoštis paskutinę minutę, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pataria jau dabar planuoti meniu ir rūpintis būtiniausiais produktais. O kad tą padaryti būtų lengviau, savo pirkėjams „Maxima“ paruošė malonią staigmeną – šventėms aktualių maisto prekių galima įsigyti net...
Kai prieš šventes laikas virtuvėje ribotas, o vistiek norisi nustebinti svečius, tikru išsigelbėjimu taps vieno kąsnio užkandžiai – iš nedidelio kiekio produktų lengva sukurti skirtingus skonių ir spalvų derinius. Šie mažyčiai gardėsiai patraukia akį, o jų gamyba nereikalauja nei kulinarinių žinių, ...
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Kai norisi deserto, kviečiame kepti varškės spurgytes. Būkite tikri – niekas jų neatsisakys. Jei norite, išvirtas varškės spurgytes apibarstykite cukraus pudra.
Lašiša orkaitėje – sveikas patiekalas. O, svarbiausia, ir pagaminti galima greitai bei paprastai. Lašišą orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
Sūrio pyragas – lengvas ir purus desertas, kuris, pripažinkite, kuria palaimos jausmą. Pyrago kepti nereikia, o tai reiškia, kad teks lukterėti, kol jis svečiuosis šaldytuve. Bet dėl sūrio torto – verta!
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.
Užkandžius su tunu gaminkite tiek kasdienai, tiek šventėms. Paprastai trapios tešlos užkandžiai būna vieni geidžiamiausių. Beje, tokius užkandžius su tunu pagaminsite gana nesudėtingai.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos. Plikyti sausainiai su varškės kremu – tikra švenčių stalo puošmena.
Paruoškite lašišos tartarą su avokadu – bus nuostabūs pusryčiai. Palankūs sveikatai ir tikrai gardūs. Patiekite lašišos tartarą ant skrebučio, puošdami virtais putpelių kiaušiniais ir ikrais.
Karpis laikomas pusiau riebia žuvimi. 100 g karpio turi 127 kcal ir 6 g riebalų, naudingų Omega3 riebalų rūgščių, didelį kiekį (17,8) baltymų. Ši žuvis lengvai paruošiama, tad tinka ir kasdieniniam, ir šventiniam stalui.
Kas gi nemėgsta krembriulė? Tas traškus karamelės sluoksnis, kurį pramušus randamas itin malonaus skonio kremas. Gaminkite krembriulė desertą nors ir šiandien – argi malonumui reikia ypatingos progos?!
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...
Paragavę kreminio sūrio pyrago nustebsite, koks gaivus ir skanus šis desertas. O paruošti jį – itin paprasta. Kreminio sūrio pyrago nereikia kepti – tik palaukti, kol šaldytuve atvės.
Kepenėlių paštetas tiks visada – ir kaip užtepėlė pusryčių metu, ir kaip užkandis ruošiant vakarėlį. Minkštos tekstūros paštetą itin gardu valgyti su duonos lazdelėmis. Kepenėlių paštetą prieš patiekdami gerai atšaldykite.